tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kuiva/vesipölynimuri


Eräät työt likaavat
Erityisesti kun tekee komposiittihommia tai muuta törkytyötä eli ns. p**kahommia niin harjan ja rikkalapion lisäksi välttämätön laite on pölynimuri. Tallissa on niitä neljä.

Eri tarkoituksiin
Yksi (Elektrolux kuivaimuri pölypussilla) autojen sisäsiivoukseen jossa letku on siisti eli sitä ei käytetä tallin puolella. Toinen (Kärcher) on kiinteästi kiinni lasikuula/hiekkapuhalluskaapissä pitämässä alipaineen kaapeissa puhalluksen aikana ettei pöly leviä ympäriinsä ja että puhallus olisi tehokasta sekä näkyvyys kaapin sisälle hyvä. Kolmas on paineilma- ja sähkötyövälineitä varten. Sen letku liitetään esimerkisi epäkeskohiomakoneeseen tai kuviosahaan imemään pölyt pois jo heti syntymäpaikassaan. Toimii myös varaimurina.

Lattiat ja muut tasot
Neljättä, suurinta, käytetään tallin puhtaanapitoon. Sillä voi imaista jyrsimen lastut ja hiomapölyn sekä renkaissa ja jaloissa kulkevan shaissen pois haittaamasta ja ilmaa pilaamasta.

Käytettynä hankittuja
Edellä mainituista vain yksi, Kärcher, on ostettu tallille uutena. Elektroluxia lukuun ottamatta kaikki ovat säiliöimureita eikä niitä haittaa vaikka nesteitä kulkeutuu sisuksiinsa. Suodattimet ovat pestäviä kangassuotimia paitsi Kärcherissä on pestävä paperisuodatin. Ennen uudelleen käyttöä sen kannattaa antaa kuivaa hyvin.

Talli-imuri.

Romulöytö
Noin metrin korkuinen laite muovia ja ruostumatonta terästä. Löytyi matkalta romulavalle. Puutteet: ei letkua, letkuliitäntä puuttui, pyörät puuttuivat ja niiden kiinnitykset olivat rikki ja virtajohto oli katkennut liittimensä juuresta. Eli pikkuvikoja. Koska kannan sisälläni pientä hamsteriluonnetta niin jossain laatikon pohjalla piili neljä kääntyvää pyörää, mistä lie jäänyt. Ne kiinni pöntön pohjaan.

Vanha letku tallella
Edesmenneen pölynimurin letku suuttimineen oli myös tallessa. Sille piti tehdä sovitin lasikuidusta pöntön kylkeen. Liitäntäjohto oli muuten ehyt mutta imurin puoleisen pään liitin oli irti. Tinausta, pätkä kumiletkua ja sikakittiä hoiti senkin kuntoon. Imurin uudestisyntymä oli tosiasia eikä maksanut mitään muuta kuin vähän vaivaa. 

Siisteys tärkeää
Vaikka olisi kuinka hienot ja tarkaan valikoidut työvälineet tallilla niin silti tarvitaan hygieniavälineitä tai muuten hukkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti