sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Korjaamokirjallisuutta


Tarpeellisia kirjoja
Vaikka internet on läsnä liki joka paikassa jos vain on vastaanottovälineet niin tiedon tai taidon hankkimiseen menee silti aikaa. Valmiiksi hankittu merkki- ja mallikohtainen huotokirja on nopea ja tehokas tapa saada ohjeita ja arvoja juuri silloi kun niitä tarvitaan. Itse olen hankkinut suurimman osan kirjallisuudesta jo ammoisina aikoina ja päivittänyt niitä internetistä saadulla aineistolla.

Lainausta
Lisäksi olen lainannut kavereilta kirjoja jos itse en ole sellaista löytänyt.
Parhaimmillaan on kun kaveri tuo pyöränsä laitettavaksi niin mukana tulee myös yksityiskohtainen korjaamokäsikirja.
Harvalla harrastajalla on mahdollisuus hankkia kaikkien satunnaisten merkkien ja mallien korjaamokirjat saati sitten kiinnostustakaan.


 Clymerin oppaat ovat hyvin yksityiskohtaisia.

Ovat muita arvokkaampia
Kirppareita, rompetoreja ja antikvariaatteja tonkimalla niitä voi löytää pikkurahallakin. 

Haynesin oppaillakin pärjää amatööri pitkälle.

Pyörävalmistajan omat julkaisut.

Perusteellisiä
Kirjat ovat korkeatasoisia ja menevät syvemmälle tekniikkaan kuin perinteiset korjauskäsikirjat. Edellyttävät teknisiä perusvalmiuksia käyttäjältään ja aiempaa tuntemusta kyseisestä pyörästä. Sisältävät teknistä terminologiaa.

Hieman laajempi sanakirja.

Apua sanoihin
Vaikka olenkin lukenut vuosikausia englannin kieltä ja työskenellyt teollisuudenalalla jossa kaikki tekninen informaatio on ollut amerikanenglantia niin silti tulee vastaan uusia sanoja joiden ymmärtämiseen on sanakirjasta apua. Siksi sekin on tallilla hyllyssä saatavilla.


Erilaisia osaluetteloja
Osa- ja tarvikeluettelot auttavat myös useassa kohtaa varsinkin rakennellessa ja uutta luodessa. Voi katsoa mitoitusta tai standardeja kuten laakereiden ja kiinnitystarpeiden osalta.

Vain muutama näytteeksi
Yllä olevat paperiteokset ovat poimintoja hyllystäni. Noin kolmenkymmenen vuoden aikana näitä teoksia on kertynyt melkoinen määrä. Erityisesti on Benelli-tietoutta runsaasti.

Kirjallisuutta pyörän mukaan
Myydessäni jonkin pyöristäni pois annan uudelle omistajalle kaupanpäällisiksi korjaamokäsikirjan jos sellainen on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti