sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Endoskooppi


Hankalien paikkojen "silmä"
Umpiperiin katsomista varten on oma välineensä. Verstaalla puhekielessä sitä kutsutaan p***ukiikariksi mutta oikeasti se on laite-jolla-voi-katsoa-paikkaan-johon-ei-ole-kuin-yksi-aukko. Toimii yhdessä tietokoneen kanssa (Windows) ja ottaa sekä still- että elokuvaa.

Tarvetta vain harvoin
Tämä laite on ollut käytössäni noin vuoden verran. Kuvauskertoja on ollut alle kymmenen sinä aikana. Että ei kovin yleistä ole sen käyttö mutta silloin kun sitä on tarvittu se on paikkansa täyttänyt.

Sisäkuvia
Polttoainetankin sisäpuolta on kiikaroitu jo rutiinilla mutta myös männänpäätä ja venttiilien kuntoa olen päässyt sillä tutkimaan.
Mieleen tulee sellaisiakin kohteita kuin kampikammion katselu sisäpuolelta öljyntäyttöreiän kautta. Auton kojetaulun altakin on etsitty että mitä siellä on. Tarkemmin amerikanauton lämmityslaitteen vuotoa koitettu paikallistaa.

Kamerasetti.

Ei kovin pieneen reikään
Linssi mahtuu halkaisijaltaan 11 mm reiästä.  Linssin yhteydessä on led-valaisin jonka tehoa voi säätää kahvassa olevasta nupista. Valovoimaa on riittävästi ylivalottamiseen asti.

Ei tarkennusta
Linssin focusta ei voi säätää vaan kuvausetäisyys pitää säätää etäisyyttä muuttamalla. Aina se vain ei ole mahdollista jolloin kuva on vaarassa jäädä epäselväksi. 

Poimintavaruste
Lisävarusteena irrotettava magneetti mutta silloin reiän pitää olla jo yli 20 mm.
Pakkauksessa mukana on CD-levy jossa on ohjelmisto ja käyttöohjeet.
Ilman CD:täkin laite on plug-and-play-valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti