maanantai 23. tammikuuta 2012

Edullinen moottoripyöränostin


Kaukana halvalla
Tein kansainvälistä nuorisotyötä eli ostin kiinalaisen tuotteen hieman yli satasella.

Mieluimmin runkoputkista
Kokemusta tämän tyyppisestä nostimesta ei ollut ennestään mutta tänään sitä tuli kun tunkkailin nostimella Californiani pyörät ilmaan. Alkuperäisesti tämä nostin on suunniteltu ilmeisesti Harley-Davidsonia varten koska sen tarkoitus on nostaa suoraan runkoputkista.
Nyt sitä on sovellettu myös Tonti-runkoiseen pyörään.

Soveltamalla toimii
Ihan sinällään sillä ei voi nostaa Californiaa: (Moto Guzzin LAPD:n poliisiversion Euroopan siviilimuoto) nostopisteiksi tulivat edessä öljypohjan takareuna ja taempana kohta jossa keskituki kääntyy akselissaan. Keskituki siis pitää olla yläasennossa kun nostinta käytetään.
Rakentamalla nostimen aisojen päälle jonkinlaisen telineen, voinee nostinta käyttää seisontatuki alhaalla jolloin nostaminen on helpompaa ja turvallisempaa.

Nosto tapahtuu isosta polkimesta..

California ilmassa
Nostimen "talutusaisa" on irti mutta muutoin laite on nipussa ja kannattelee pyörää. Kuvassa näkyy myös noston varmistin. Molemmilla puolin rungossa on kolmeasentoinen mekaaninen varmistus että korkeus ei muutu vaikka hydraulipaine sylinteristä poistuisikin.

  Kaksi kääntyvää pyörää, kaksi kiinteää.

Hieman kankea
Saisi olla neljä kääntyvää niin olisi helpompi siirrellä pyörää tallin lattialla.
Sidontaliinoille on neljä lenkkiä, kaksi molemmilla puolin. Nostaminen ei vaadi erityisiä ponnistuksia.

Varovasti
Laskeminen toimii pienemmästä polkimesta ja siinä pitää olla varovainen: jos laskee liian nopeasti pyörän maahan se saattaa kaatua nostimen vastapuolelle koska laskeva liike on pyörään nähden sivuttaissuuntainen.

 Sovellettu nosto.

Lisätuki
Oikea aisa nostaa siis öljypohjasta mutta vasemman aisan päälle piti laittaa puupala että nosto tapahtuu suoraan.

Ei paras mutta auttaa
Laite ei nosta kovin korkealle eikä ole siihen varsinaisesti tarkoitettukaan vaan pikemminkin apunosturiksi öljynvaihtoon ja pyörän siirtelyyn sivusuunnassa.
Rengasvaihtohommissakin sillä on tärkeä rooli.

Varsinainen nostin jo käytössä
Hankinta tuli ajankohtaiseksi siksi että varsinaisella pyöränostimella on jo pidempiaikainen projekti menossa mutta omaa pyörääkin pitää hieman räpeltää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti