lauantai 21. tammikuuta 2012

Laakerien massaulosvetäjä


Perustuu massan iskuvoimaan
Laite on kahden työvälineen yhdistelmä: liukuvasara on saanut parikseen sarjan laakerin ulosvetäjiä. Laakerin ulosvetimen kärkeä saa hieman laajenemaan jolloin se puristuu laakerin silmään ja sen reunaan niin lujasti että liukuvasaran massalla voi jyskyttää irti isohkonkin laakerin pesästään. 

Sopii suurelle joukolle laakereita
Tämä sarja käsittää 8 - 30 mm välillä olevat laakerin sisäkehän koot eli metrisistä standardilaakereista 6206 -tyyppinen on suurin tällä sarjalla ulosvedettävä laakeri.


Bilteman setti.


Edullinen hankkia
Ei kallein eikä ehkä paraskaan mutta laakerit sillä saa umpiperästäkin ketterästi irti. Todistettavasti.

Käyttö harkiten
Jos reikäkoko, johon ulosvetäjää asennetaan, on hiukankaan liian iso ei kannata yrittää saada ulosvetäjää laajenemaan enemmän kuin se sormivoimin onnistuu.
Sakarat ovat herkkiä katkeamaan jos niitä yrittää taivuttaa liikaa ulospäin. Ahnehtia ei saa.

Laakerin voi purkaa paikoilleen
Jos laakeri ei irtoa tai ei ole ulosvetäjälle sopiva keskireikä niin laakerin voi purkaa paikoilleen ottamalla kuulat pois kehien välistä.
Tällöin vedon voi suorittaa laakerin ulkokehän urasta tai sen alta.

Ammattilainen ei tarvitse
Paitsi yksinkertaisuuden vuoksi. Useimmat laakerit ovat lämpösovitteella kiinni paikoillaan. Sopiva lämmitys tai jäähdytys tai molemmat yhdessä niin osa irtoaa.

Pyöristys on asennusta ja ulosvetoa varten
Laakereissa on aina sen verran reunoissa pyöristystä että ulosvetäjän kärjet saa sinne ujutettua.

Kuulahäkin purkaminen
Kuulahäkki on tuettu joko muovisella tai metallisella pitimellä. Sen kun purkaa pois niin kuulat voi siirtää yhdelle sivulle ja keskikehä mahtuu siirtymään vastakkaiselle sivulle jollon kuulat vapautuvat ja ne voi nostella pois magneetilla. Sen jälkeen ulompi kehä lähtee ulosvetimellä tai muulla tavalla.

Muovinen on helppo rasti
Muovipitimen saa helposti rikki mutta metallipidin ottaa hetken. Sopivalla tuurnalla kolautetaan jokaisen kuulan väliin pidintä niin kauan että pidin antautuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti