lauantai 21. tammikuuta 2012

Laakerien massaulosvetäjä

Laite on kahden työvälineen yhdistelmä: liukuvasara on saanut parikseen sarjan laakerin ulosvetäjiä. Laakerin ulosvetimen kärkeä saa hieman laajenemaan jolloin se puristuu laakerin silmään ja sen reunaan niin lujasti että liukuvasaran massalla voi jyskyttää irti isohkonkin laakerin pesästään. Tämä sarja käsittää 8 - 30 mm välillä olevat laakerin sisäkehän koot eli metrisistä standardilaakereista 6206 -tyyppinen on suurin tällä sarjalla ulosvedettävä laakeri.


Bilteman setti.


Ei kallein eikä ehkä paraskaan mutta laakerit sillä saa umpiperästäkin ketterästi irti. Todistettavasti.

Jos reikäkoko, johon ulosvetäjää asennetaan, on hiukankaan liian iso ei kannata yrittää saada ulosvetäjää laajenemaan enemmän kuin se sormivoimin onnistuu.
Sakarat ovat herkkiä katkeamaan jos niitä yrittää taivuttaa liikaa ulospäin. Ahnehtia ei saa.
Jos laakeri ei irtoa tai ei ole ulosvetäjälle sopiva keskireikä niin laakerin voi purkaa paikoilleen ottamalla kuulat pois kehien välistä.
Tällöin vedon voi suorittaa laakerin ulkokehän urasta tai sen alta. 
Laakereissa on aina sen verran reunoissa pyöristystä että ulosvetäjän kärjet saa sinne ujutettua.

Kuulakehä on tuettu joko muovisella tai metallisella pitimellä. Sen kun purkaa pois niin kuulat voi siirtää yhdelle sivulle ja keskikehä mahtuu siirtymään vastakkaiselle sivulle jollon kuulat vapautuvat ja ne voi nostella pois magneetilla. Muovipitimen saa helposti rikki mutta metallipidin ottaa hetken. Sopivalla tuurnalla kolautetaan jokaisen kuulan väliin pidintä niin kauan että pidin antautuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti