torstai 5. tammikuuta 2012

Edullinen työkalutaulu


Jätekuormasta pelastettu
Työkalulevy on pinnoitettua vaneria. Lastulevy ei ole tarkoitukseen kyllin tukevaa. Pitäköön Kamprad lastulevykaappinsa. Vaneriin olen ruuvannut kiinni erilaisia kannattimia ja koukkuja. 

Yleisimmät työkalut
Taulussa on useimmiten tarvittavat työvälineet. Nämä työvälineet ovat kertyneet viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana eri kohteista. Ne jotka ovat kestäneet tai ovat olleet muutoin käyttökelpoisia ovat kulkeutuneet matkassa ja tällä hetkellä päätyneet tuohon seinälle.

Tarpeet kehittyvät
Sinänsä harmi että on joskus nuukuudessani tullut ostaneeksi työkaluja jotka olen todennut heti kyvyttömäksi tehtäviinsä. Silläkin rahalla olisi saanut kohtuullisia työvälineitä, vaikkakin vähemmän mutta aika hoitaa senkin asian. Tarve menee ohi tai se tulee tehtyä jotenkin muutoin.

 Työkalut ulottuvilla.

Useista lähteistä
Työkalut on sekalainen kokoelma eri merkkisiä välineitä. Harvemmin tarvitut ovat pöytälaatikossa tai pakissa.

Sijainti otollinen
Tämä taulu on työpöydän ja pyöränostimen kolmiyhteydessä: ei tarvitse kuin hieman kurottaa niin avain on kourassa.
Osa välineistä näkyy olevan nytkin poissa taulusta ja muutama on väärässä paikassa. Sen siitä saa kun antaa muidenkin työskennellä samassa tilassa.
 
 Aputaulu.

Lisää vaneria
Edellisen taulun jatkeena pienempi pala vaneria. Siinä roikkuvat piippuavaimet ja todella suuret lenkkiavaimet. Lisäksi joitain erikoistyövälineitä.

Millisiä
Suurin osat työvälineistä on on yleistyökaluja millimetrimitoituksella ja sopivat siten kaikille eurooppalaisten ja suurelta osin myös japanilaisien moottoripyörien korjaukseen ja huoltoon. 

Kohteiden mukaan
Valikoimassa on kuitenkin painotettu De Tomaso-kauden Benellien ja Moto Guzzien rakenteita ja esimerkiksi muissa merkeissä yleisesti tarvittua 12 mm lenkkiavainta ei juurikaan tarvita. Mutta esimerkiksi 17 mm kiinto- hylsy- ja lenkkiavaimia tarvitaan useita erilaisia. Kuten kuusiokoloavaimia erityisesti kokoja 5, 6, 7 ja 8 mm.

Avainmalleja
Erityisesti torx-kantaisia ruuveja on lisääntyvässä määrin nykylaitteissa. 12-kulmakantaisia pultteja ja muttereita on myös käytössä. Niihin sentään sopii tavallinen 12-kulmainen hylsy. Ristipäitä on kahta päätyyppiä joiden avaimet eivät sovi ristiin toisiinsa. Lisäksi kaikissa tyypeissä eri kokoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti