torstai 3. marraskuuta 2011

Jakopöytä

Toistaiseksi vain pyöritystaso/pöytä. Mutta kunhan vaurastun, saan hankituksi lisävarusteeksi jakolevysarjan. Silloin tulee mahdolliseksi spoorien ja hammaspyörienkin tekeminen. Tosin jyrsin on sen verran pieni että teräksestä ei kovin järeää ratasta synny mutta alumiinista ja eri muovilaaduista kylläkin. Tässä blogissa tuo jakopöytä vilahtelee kuvissa tämän tästä, että käyttöä on kyllä riittänyt. Hankinta ei ollut turha mutta hinnakas.
Erityisesti sitä olen tarvinnut alkoholimoottoripyörän valmistamisessa mutta apunsa siitä on ollut muissakin kehitelmissä. Jos on vain jyrsinkone taloudessa niin tämän ja jyrsimen yhdistelmällä voi tehdä sorvinkin tehtäviä ja lisäksi sellaisia mitä sorvilla ei voi.

Tässäpä kuva jakopöydästä jollainen on jyrsimessäni. Tällä mallilla on vain kaksi asennusmahdollisuutta. Kyljelleen tai vaakaan. On olemassa myös malleja jotka saa kääntymään 90 astetta portaattomasti.


Jakolevysarja edelliseen. Nämä pitäne vielä hankkia.

Jakopöydän voi asentaa jyrsimeen moneen eri asentoon. Jos jakopöytä on kohtisuorassa jyrsimen pöytään nähden on jakopöydän käyttöpyörä jonkin verran poikkisyöttöpyörän kanssa toistensa tiellä.

Käsien puute vaivaa. 
Tarvittaisiin kolme kättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti