maanantai 11. heinäkuuta 2011

Laskuvirhe MegaSquirtissa!

Tekniikassa on monta ihmeellistä asiaa.

Ristiriitaista
Havaitsimme, Nurmijärven pelle-pelottoman, Repen, kanssa että MegaSquirt ruiskutusjärjestelmän säätöohjelmassa, Tuner Studiossa, (Todennäköisesti myös MegaTunessa.) on virhe joka aiheuttaa hankaluuksia polttoaineen määrän säädön suhteen. Jutun juju on siinä että järjestelmään voi syöttää SI-järjestelmän mukaisia arvoja mutta laskuri operoi amerikkalaisille tutummilla arvoilla. Homma olisi ihan okei mutta kun osa muuttujien laadussa tarkoittaakin ihan muuta.

Tilavuus aikayksikköä vai painoyksikköä kohti?
Lähtöarvona meillä oli, tietenkin, (cc/min) kuutiosenttimetriä minuutissa, joka tarkoittaa virtauksen tilavuutta aikayksikköä kohden, mutta vastaava arvo kaaviossa on lb/hour (pound/hour l. naulaa tunnissa), eli ymmärtääksemme painoyksikköä aikayksikköä kohden. Ilmeisesti amerikkalaisessa ruiskutustekniikassa käytetään tällaista mittayksikköä vakiintuneesti.

Massa selvitykseen
Nämä arvot eivät siis purkamatta ole vertailukelpoisia vaan on tiedettävä paljonko käytettävän polttoaineen massa on. Tehtävä ei ole vaikea mutta noin äkisti säätöolosuhteissa homma voisi jäädä huomaamatta kuten itseltä oli käynyt ja siksi lähtöarvot, jotka säätämisessä ovat ensiarvoisen tärkeitä, aiheuttivat ja tietenkin juuri minun tapauksessani hommaan ylimääräistä hankaluutta koska ruiskutuskartta, virheellisen ohjelman aiheuttamana, muodostui liian karkeajakoiseksi.

Aikaa meni hukkaan
Virheen havaittuamme säätöhomma helpottui kovin. Hommasta tuli selkeämpää ja vain vähän rassaa se että vuoden verran taistelin tuulimyllyjä vastaan.
Kirjoittelen tätä emännän suvun kesämökillä Enonkoskella ja toivun traumaattisesta kokemuksesta koko viikon kaikessa rauhassa.

Hyvin kulkee
Niin, tietenkin tulin Californialla tänne. Säätäminen tuntui tullessa jo kovasti helpommalta. Lisäjuonia testataan kun keretään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti