keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

AutomurheTaloudessa kauan
Mökkimatkalla kummastuin kun pikkupakun ohjauspyörä hieman vapisi siinä satasen pinnassa. Mökille päästyämme otin ensin vasemman etupyörän pois katsoakseni onko tasapainotuspaino irronnut tai onko vanteen sisäpuolelle kertynyt pölyä tai muuta törkyä joka epätasapainoa voi aiheuttaa. Ajomatkaa takana vasta 160000 kilometriä ja risat. Ei ollut mainittuja vaivoja.

Nivelkumi irronnut
Etupyörän irrotettuani Mökillä havaitsin että vetonivelen kumihaitari vasemman vetoakselin pyörän puoleisessa päässä oli irronnut kiinnityksestään. Seurauksena oli niveltä voiteleva vaseliini levinnyt pitkin vannetta ja muihin rakenteisiin. Melkoista suttua. Onneksi ei jarruun. Vilkaisin myös oikean puolen: ei normaalista poikkeavaa. Nivel on tripod-tyyppiä eli kolmihaarainen pallolaakeroitu laite. Käytännössä osin rulla- sekä liukulaakeroitu.
 
Ajomatka huoltoon
Muutamia kymmeniä kilometrejä Mökiltä merkkikorjaamoon. Auto-Kilta saa tehdä remontin. Muutoin olisin tehnyt itse mutta Enonkosken perämetsän Mökillä ei ole nosturia eikä tarpeellisia työkaluja ja varaosakin olisi jostain pitänyt hankkia. Jos olisi edes työkalut niin ilman nosturiakin olisin pystynyt yhden nivelen asentamaan. Ensimmäinen kerta Mökillä niin etten tullut moottoripyörällä ja Vaimo autolla. Jos olisin mopotellut paikalle niin homma olisi erilainen... Yksi monista ammateistani on autonasentaja. Enemmän olen asentanut moottoripyöriä, lentokoneita ja avaruusaluksia.

Vara-auto

Ettei mökkeilyä tarvitse keskeyttää niin saimme allemme laina-auton. Pikkuinen Ford. Parempi sekin kun ei mitään. Koitanpa laiturin nokasta tulisiko hauki heittouistimen koukkuun. Huonosti helteellä syö. (Yksi syötävän kokoinen ahven tuli. Vapautin jatkamaan tointaan.)

Huollossa ruuhkaa
Suoraan ei nosturille pääsyä ollut vaan joudumme odottamaan peruutusaikaa tai johonkin muuhun rakoon kuten odottelua jonkin huollossa olevan auton varaosan toimitusta.

Remonttiaikakin on
Rouva soitti firmaan viides heinäkuuta ja kysyi milloin olisi auto ajokunnossa. Lupasivat että kahdestoista heinäkuuta. Siihen asti mennään lainapirssillä. 

Savonlinna go go
Mökin varaus loppuu kuudes heinäkuuta ja siirtymä Savonlinnan hyvään kaupunkiin on selviö ja sieltä majoitus. Viikon kierros oopperan ystävien parissa ja muutama tuttu pubi kuten Sillansuu saa hoitaa ajanvietteen. Näin alkukuusta on eläkeläisen tilillä katetta.

Oopperajuhlat
Kovasti on väkeä liikkeellä ja ravitsemusliikkeet tarjoavat parastaan. Osittainen ulkoruokinta ja -juotinta on ollut tavoitteena. 

Väliaikatieto 9.7.-24
Huoltofirmasta ilmoitettiin että saavat remontit tehtyä jo hieman aiemmin kuin oli luvattu. Myös takapyörien laakeroinneista, kuulemma, löytyi vikaa. Hyvä kun tulee monta asiaa korjattua yhdellä kertaa. Mikä ne laakerit on syönyt...

Korjaukset valmiina 12.7.-24
Tekstarilla tuli viesti auton kuntoutumisesta. Rouva lähtee noutamaan ja, oletettavasti, myös maksamaan vikojen ja vaurioiden korjaukset. Parin päivän päästä suuntana Suomenlahden rannikko. Näin on suunniteltu. Reitti idän puolen kautta Savonlinna - Kotka yksinumeroisia teitä vältellen.

Jatkoa seuraa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti