perjantai 7. kesäkuuta 2024

Puolipilvistä 17 astetta ja sadekuuroja

 


Iltapäivällä viileni
Myös satoi paikoitellen varsin reippaasti mutta lyhyeen. Olin liikenteessä noin kuudenkymmenen kilometrin edestä ja sain pyörän kuraiseksi. Illalla pitää vielä liikennöidä noin 150 kilometriä. Tankki on täynnä.

Jäähdytysöljyn lämpötila
Laitoin jäähdyttimen lisäilmaventtiilin kiinni. Kaksi aukkoa on aina auki. Vaikka ulkolämpötila oli vain 17 astetta vaan silti moottorin käyttölämpötila oli hyvällä tasolla eli sadankymmenen asteen tietämissä. Lämpötila vaihtelee jyrkästi kuormituksen mukaan. Vähäinen kuormitus kaupunkiajossa nostaa kovasti moottoriöljyn lämpötilaa. Maantiellä noin satasen vauhdissa lämpötila laskee voimakkaasti. Saattaa olla vain 70 asteen tietämillä.

Luukku kiinni
Sen avulla voi kontrolloida maantieajolämpötilaa mutta ei juurikaan taajama-ajossa. Jäähdytinpuhallin käynnistyy vasta kun öljyn lämpötila on lähes 130 astetta. 

 

Jäähdyttimen maski minimivirtausasennossa.

Maskin historia
Pala lasikuitukangasta ja hartsia laminoituna yhteen. Reunanauha ja nippusiteillä kiinni. Ettei maski koske kennostoa on välissä ikkunatiivistenauhaa. Alareunassa on isompi rako että maskin taakse lentävät kivet pääsevät putoamaan pois eivätkä kuluttamassa kennostoa kennon ja maskin välissä.

Lämpötila sadesäällä talliin ajettuna. Kohtuullinen.

Jos maskia ei olisi
Jäähdytys olisi ylitehokasta mutta siten moottori kävisi kovin kylmänä. Se kuluttaa moottoria ja polttoainetta turhaan. Kylmä moottori pyörii kankeasti ja moottorinohjausjärjestelmä "ryypyttää" eli polttoainetta kuluu turhaan.

Kahvanlämmittimet
Testasin: eivät toimi. Merkkivalo ei syty kun laittaa päälle. Vielä en ole tutkinut onko vika sulakkeessa, muualla virtapiirissä vaiko itse lämpövastuksissa. Oikeastaan kahvanlämmittimiä tarvitsee vain sadesäällä. Jos vika on säätimessä voi korvata sen kytkimellä. Nämä kahvat eivät lämpene kovinkaan kuumiksi vaikka ovat kympillä päällä. Voisi käyttää suoraa kytkentää eli vain nappi josta saa virran kahvoihin tai pois.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti