keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Taloyhtiön uudet pysäköintisäädöksetUudet ohjeet
Toistakymmentä vuotta asuneena, vuokralla, tässä taloyhtiössä, on nähty monenlaista pysäköintisääntöä. Nyt taloyhtiön kanssa on pysäköintivalvontayritys luonut uusia "mahdollisuuksia" pysäköintiin. Armollisesti nyt saisi pysäköidä hallinnoimansa autotallin eteen peräti neljäksi tunniksi auton mikäli autossa on pysäköintiin oikeuttava, monistettu lappu. Tämä sääntö on ollut voimassa jo aiemmin ilman valvontaa. Sen lisäksi on oltava pysäköintikiekko joka ilmoittaa pysäköinnin aloituksen. Ihan ookoo, jos on auto. Minullapa on auto tallissa mutta miten toimin jos haluan pysäköidä tallin eteen neljäksi tunniksi moottoripyörän? Kuinka monta moottoripyörää? Siihen en saanut vastausta isännöinnistä.

Ennestäänkin hankalaa
Taloyhtiö, joskus kauan sitten kielsi moottoripyörien pysäköinnin em. tavalla. Selvisi että vain osa talleista kuuluikin omistusasunnon osakkeisiin olit omistaja tahi vuokralainen. Asia muuttui heti hankalammaksi. 

Uudet ohjeet
Yritin ottaa selvää isännöintiyhtiöstä käsin.
Selvisi että tällaista asiaa ei ole tultu ajatelluksi. Kaikki ohjeet koskevat autoja. Sen verran viisas ihminen oli asiaa vastaanottamassa ettei esittänyt mitään epämääräisyyksiä kiekon tai pysäköintiluvan käytöstä. Tein pari ehdotusta toimista eteenpäin. Katsellaan mitä tulee. Kerroin että taloudessa on kuusi rekisteröityä moottoripyörää.

Kerrotakoon
Moottoripyörän pysäköintiin ei tarvita, lainsäädännön mukaan, parkkikiekkoa mutta säädettyä parkkiaikaa pitää noudattaa. Lisäksi taloyhtiön pysäköintilupa on vain paperinen lappu joka pitää olla näkyvissä auton tuulilasin sisäpuolella. Moottoripyörässä tämä voi olla hankalaa... 

Oma kommentti
Taloyhtiön parkkipaikalla on pysäköinti viimeisten vuosien aikana, ilman mitään valvontaa, on näkemykseni mukaan sujunut varsin hyvin. Miksi siis valvonta? Vastaan: parkkifirma ei laskuta toiminnastaan taloyhtiötä vaan tienaa vain pysäköintivirhemaksuista. Kenen etu?

Jatkoa seuraa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti