keskiviikko 5. lokakuuta 2022

California T3 Blower Tankki ja katteet

 

Otti aikansa
Ennen kuin sain teippaukset ainakin sinnepäin kuin oli halu niin se onnistui vasta kun osat olivat rungossa kiinni. Kolme osaa: tankki ja kaksi sivukoteloa. Koska vanteet ja muutama muukin osa, kuten mittarien kehykset, ovat myös räikyvän punaista niin sitten on teippikin. Löytyi sopivaa teippiä kohtuuhintaan. Paitsi se ei taivu sivuttain kovin hyvin. Siksi ei ole juurikaan kaarteita raidoissa. Paitsi pieniä tahattomia. Näillä mennään. Tosin voi ne vielä nykäistä pois ennen lakkausta.

Teippaukset vasemmalla puolella. Satulan etuosa peittää tankin takaosan.
 
Muotokieli ei riitele
Alkuperäinen moottori oli pyöreäsylinterinen kuten -60 ja 70-luvulla oli tapana. Kulmikkaampi moottorin muotoilu tuli vasta 80-luvulla tällä valmistajalla. Nyt "ruumisarkkutankin" ja kulmikkaiden sivukoteloiden suhteen muotokieli on kokonaisuutena yhteneväinen. Tunnen henkilön joka pyöristi 1200cc kanttikoneen sylinterit leikkaamalla kulmat pyöreiksi. Kun jättää vielä 750 tai 850 merkin sivukoteloon niin täydestä menee.
 
Alimmainen laattaa kertoo ruiskutuksesta. Se on nyysitty V10 Centauro 1000 OHC-neliventtiilikoneen kyljestä.
 
Tankin teipit oikealla puolella. Teipeissä vielä suojamuovi päällä.

Mittaristo kunnostuksen jälkeen.

Ei entisöintiä
Koska kromatut tai maalatut osat olivat jo varsin kolhiintuneita en katsonut tarpeelliseksi hankkia uusia kiiltäviä osia vaan päädyin muutoin kunnostamaan alkuperäisiä ja korvata pinnoitteet maalilla. Vielä kun värjään varoitusvalojen symbolit niin mittaristo saa viimeisen silauksensa. Mittaristo on koottu kahden eri mittariston ehyimmistä osista. Loput jäivät varalle. Muoviosat ovat hieman työläitä korjata kestäviksi.

Sivukoteloiden kiinnityskumit
Alkuperäiset ovat suurelta osin murentuneet enkä niitä ole ryhtynyt tilailemaan alkuperäisosina. Käytän markettitavaraa eli niin sanottuja läpivientikumeja. Hoitavat saman asian vaan eivät niin tyylikkäästi kuin alkuperäiset. Myös alakiinnitykseen löytyi kiinnityskumi läpivientikumikokoelmasta. Tarvitaan niitä muuallekin.

 
Alkuperäinen sivukotelon kiinnityskumi. Alkavaa murentumista havaittavissa.

 
Markettitavara kelvannee tähän tarkoitukseen. Pääasia ettei metalli koske metalliin.

Palikat takaisin maalarille
Maalari on luvannut vetää jossain kiireittensä välissä korkeakiiltoisen lakan mustan maalin ja teippien päälle. Ei tule ikuista mutta varmaan kohtuullisen tyydyttävää.