perjantai 6. toukokuuta 2022

Molemmat ajopyörät samassa tallissaEnsin yksi

Ajelin pari viikkoa sitten polkupyörällä (Kunnostamani Venus Special vuodelta 1920) Kerholle jossa suurin osa moottoripyöristäni talvehtii. Otin rivistä 1400 Californian ja siirsin sen ajamalla asuinpaikan autotalliin josta auto on muuttanut kadunvarsiparkkiin. Polkupyörän hain pois pakettiaautolla myöhemmin koska oli kurja säätila.

Sitten toinen
California 1000 Adamant-trike lähti Kerholta tänään. Tuli jälleen polkupyöräiltyä noin 25 kilometriä kauniissa aamusäässä Peltolammilta reittiä joka kulkee mutkitellen Rukkamäen alikulun kautta Härmälään ja sieltä Pirkkalaan josta vielä on matkaa Pyhäjärven ylitykseen Rajasalmen siltojen kautta Kalkkuun, Myllypuron teollisuusalueen poikki, jossa muuten ei ole pyörätietä suorimmalla reitillä vaan reippaasti rekkojen välissä suhailin. Siitä eteenpäin olikin sitten suorempaa reittiä Kolmostien itäpuolta kunnes Soppeenmäessä käännyin Soppeentielle ja siitä Kerholle on enää kilometri. Kahden pyörän nouto edellytti noin 50 km ajoa polkupyörällä. Kevyesti se meni. Pitää Rouvalta pyytää kyyti Kerholle jonain kauniina päivänä niin pyöräilen Venuksen takaisin kotitalliin. Onneksi siinä välissä voin käyttää vain noin 60 vuotta nuorta Jaguaria. Vaikka terassikierrokselle. Jaguar on joskus aiemmin sudittu ryssänsinisellä Miranolilla, tai vastaavalla, varsin paksusti niin se ei herätä muissa ihmisissä kateutta. Eikä tarvitse laittaa lukoon.

Kotitallissa ahdasta
Mahtuu sinne silti terassipöytä ja muutama jakkara kun hieman järjestelee. Aika kuluu mukavasti vaikka venttiilien säädössä tai kärkiä ajoittaessa. C. Adamant kun on perinnetekninen laite. 1400:nenkin odottelee että venttiilivälyksiä pitäisi vilkaista. Rattoisa rapina kuuluu oikean puolen sylinterikannesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti