tiistai 3. toukokuuta 2022

California Adamant: Kevätkäynnistys

 

Toinenkin käyttöpyörä ajokunnossa
Triken eli California Adamantin akun laitto paikoilleen ja hieman katsastelua. Ei kummoinenkaan homma vaan silti taas tuli asia vastaan jota en ole saanut tehdyksi enkä nytkään aikonut sillä pyörällä ei pääse ajamaan koska sen takana on naapuritilan seinä ja edessä vielä monta tälle vuodelle käyttöön ottamatonta kerholaisten pyörää. En niitä siirtelemään ryhtynyt vaan muutoin katsoin että laite on kunnossa ja vapauteen päästyään valmis kesän rientoihin. Se toinen ajopyörä eli California 1400 GTS on jo reilut kaksisataa kilometriä taivaltanut tälle keväälle. Ainoa kaksipyöräinen pyörä jonka ulosvienti Kerholta vaatii avaamaan nosto-oven. Ei mahdu pienemmästä pihalle.

Akku paikoillaan. Plusnavasta lähtee liikaa johtimia.
 
Turvakytkentä tekemättä
Pitäisi laittaa virtalukon takana oleva solenoidi eli isompaakin virtaa kestävä rele joka virrat päälle kytkeytyessä korvaa akun +navalta lähtevät monet johdot. Nyt, väliaikaisratkaisuna, irrotan kuvassa oikealla näkyvät liitinpuoliskot toisistaan.

Työkalukotelo sijaitsee akkutilan päällä ja on helposti nostettavissa pois.

Virrat kytketty mutta ei vielä käynnistetty.
 
Käynnistys
Tappokatkaisin päällä pyöritin konetta hetken aikaan että öljy lähtee kiertoon, sitten virta päälle ja ryyppyä hieman painalluksen ajaksi. Heräsi heti tulille. Hetken kaasuttelin ja sammutin. Nyt täytyy odotella että muut hakisivat pyöränsä pois että tämä mahtusi ulos. Tämäkin täytyy ajaa ison nosto-oven kautta ulos.

Säilytyspaikka kerhotilan toiseksi perimmäisessä nurkassa.

Kerinnee vielä ajoon
Ajokausi tuli avatuksi eri pyörällä mutta tällä arvelin lähteväni käymään noin 450 kilometrin päässä Mökillä kesäkuussa. Toki matkaa sinne tulee enemmänkin kun en viitsi aina suorinta tietä mennä. Loppumatka on parikymmentä kilometriä soratietä joka on ookoo mutta sitten alkaa kapea tilustie mökille joka tarvitsisi kaksipyöräiseen nappulakumit mutta trikellä se ei ole ongelma lainkaan.

Toissavuotisia bensoja
Verstaan nurkista keräilin yhden tankillisen verran kannuja joissa oli toissavuotista bensiiniä. Kuljetin ne auton takatilassa kotitalliin ja laitoin ensimmäiset kolme litraa siitä California 1400 GTS:n tankkiin kun siinä oli tilaa aiemman ajelun jäljiltä. Kyllä se siellä seassa menee. Jospa sillä loppuviikolla ajelisi. Saman lailla loput 8 litraa kuluttelen joko California Adamantin tai 1400:sen avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti