lauantai 5. helmikuuta 2022

Baarijakkaroille uusi elämä

 

Oli synkkä ja myrskyinen yö
Eikun tuulinen ja lumisateinen päivä mutta kotona sisällä ei. Verstaalle ei houkuta lähteä noin 50 km:n edestakaiselle matkalle tuuleen ja tuiskuun joten kotona pitää puuhastella. Monessa muutossa mukana ollut baaripöytä ja -jakkarat jatkavat tointaan nykyisen asunnon keittiössä. Asunto kun on vain noin 70 neliön kolmio niin ei siihen sovi oikein omaa baarihuonettaan tai edes niin kutsuttua herrojen sikarihuonetta jalopuisine kalusteineen ja tummanruskeine nahkatuoleineen. Mäntykalusteisiin pitää tyytyä. Keittiön pöytäkin piti asuntoon muuttaessa lyhentää puolella metrillä. Sen ympärille kolme jakkaraa on riittävästi. Isommat ja tärkeämmät päivälliset nautitaan juomalla olohuoneen pyöreän pöydän ääressä.

Vanhat jakkarat kuntoon
Kaksi hommaa: istuintyynyt kuluneet puhki ja jakkaroita koossa pitävät ruuvit menettäneet pitonsa. Huojuivat ja narisivat eivätkä näyttäneet kovin hyviltä.
Käynti Biltemassa josta M6-lukkokantapultit ja niihin isot aluslaatat sekä nylock-mutterit. Verhouksiksi löysin Verstaan varastosta yli jääneitä keinonahkapaloja joista olin valmistanut prätkiin satuloita. Nyt niille paloille löytyi käyttöä. Muistaakseni tein samaa hommaa toistakymmentä vuotta sitten myös LCR-mc:n baariin päällystämällä joitain jakkaroita. Eli tuttua hommaa.

Porakoneella ruuveille reiät
Vanhojen ruuvien sijaan pultit. Eivät sittemmin ole löystyneet joten kuukausittain tehtävää kiristelyprosessia ei tarvita enää. 

 
Lukkokantapultti. Mutteri on toisessa päässä aluslaattoineen. Ei löysty itsekseen.
 
 
Jakkarat ja keittiön baaripöytä. Yksi jalka ja kulmalistat seinässä toimivat toisena. Ei heilu eikä huoju saati notku.
 
Jakkarakolmikko ja jämäpaloista tehdyt päälliset. Musta kerninnahka oli taipuisampaa.

Työkalut
Porakone, vasara, kymmenen millin kiintoavain, ristipääruuvari, hakanaulain, näpit ja sakset. Josko pallit vielä kestäisivät toisen mokoman eli yli kymmenen vuotta ainakin.

Kulut
Ei kauheasti sillä ostetut kerninnahat maksoivat alan tukkuliikkeessä aikanaan muutaman kympin per pakka ja niistä on tehty satasien arvosta satuloita ja muita päällisiä. Voiko jämäpaloille juuri hintaa laittaa?

Rouva paistoi palkaksi
Niinkutsuttuja möhnävehnäsiä eli joillain sörssöillä täytettyjä leivonnaisia. Nam.

Kohta onkin iltapäiväkahvin aika...
 
Kerhon jakkkarat myös kuntoon ja väreihin
Kerhollani, LCR-mc, on toimitilat kahdessa kerroksessa. Jokunen vuosi sitten muutimme edellisestä osoitteesta tähän nykyiseen huomattavasti isompaan aivan uuteen kiinteistöön Ylöjärvellä. Yläkerrassa on keittiö ja ravintolatila pöytineen. Siellä on myös pitkä rivi baarijakkaroita. Hieman sekalainen setti ja osa niistä saaneet osansa kulutuksesta. Kankaita rikki, tupakanpolttamia reikiä sekä muuta kulumaa. 
 
Uudet päälliset
Itseltäni on jäänyt sekä mustaa että varsinkin punaista keinonahkaa muista projekteista. Keinonahan elämänkierto ei ole kovin pitkä. Maksimissaan joitakin kymmeniä vuosia. Siksi ei kannata säilyttää vaan laittaa käyttöön ennen kuin kerni murenee. Kaikista ei välttämättä tullut kauniita mutta kyllä niiden päällä voi istua. jakkaroita on toistakymmentä. Nyt annoin niistä kuudelle uuden kuosin.

Taivuttelin paksun keinonahan entisen päällysteen päälle. Ei paras taivutus mutta saa olla näin.

 
Yksi vanhoista baarijakkaroista mutta väärän värinen. Mistä lie kulkeutunut. Tosin ehyt ja tehty oikein tuplasaumoilla. Saa olla edelleen.
 
Kunnostamani baarijakkara joka kaipaa jalan osalta pesua.

Neljää eri jakkaramallia
Yllä oleva on mallia Martela mutta muista en tiedä mistä ovat lähtöisin. Ehkä kerholaisten vanhoja kamoja tai jonkin lähibaarin poistettuja kalusteita jotka vielä Kerholle kelpasivat. Nyt on pääosa jakkaroista oikean värisiä eli mustia tai punaisia. Valkoinenkin kuuluu väreihin mutta sitä on vältetty kalusteissa. Tilat ovat pääosin valkoiset.

Kodissa ja puutarhassa, ei vaan Kerholla
Kotikalusteet ovat nyt samoissa väreissä kuin Kerhonkin kalusteet ja alkuperäkin, värien pohjalta, oikea. Olen Kerhon perustajajäsen joita oli perustamisasiakirjassa allekirjoittajina kolme juuri ja juuri täysikäistä ja oikeustoimikelpoista henkilöä kuten laki määrää. Sain puheenjohtajan pestin.

Työkalut ja eväät
Nitoja ja siihen hakoja, sakset, pieni vasara ja ristipääruuvari. Yhdessä tuolissa tarvittiin talttapäinen. Yhdessä oli kuusiokolokannat. Kahvia kului kaksi mukillista, pari keksiä, yksi omena ja yksi banaani. Niillä jaksoi puuhastaa.

9.4.-22 on Kerholla bändi soittamassa
Siksi päätin laittaa jakkarat kuntoon. Ei niistä kukaan muukaan näy huolehtivan. Kelpaa niillä istuskella Kevätkauden Tallibileissä. Aika pitkään meni alkuillasta jääkiekon seuraamiseen. Tosin ei koko porukalla. Ohjelmaa löytyi sen jälkeen.
 
Trubaduuri taisi vetää tunnin keikan yläkerran ravintolassa.
 
Alakerrassa esiintyi puolen yön tietämin erinomaisesti soittava ja laulava bändi.

Musiikki sopi korvaan
Vaikka nuoria ovatkin niin osaaminen oli kovalla tasolla. Musiikkia löytyi laajasti 70-luvulta tähän päivään. Myös omia kappaleitaan soittivat.

Taas sai syödäkseen
Illan pääruokana oli wingsejä ja vihanneksia kastikkeiden kera. Hyvin jaksoi aamuyön puolelle. Kotimatkalla poliisi pysäytti ja puhallutti. Ei haittoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti