sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Joulunviettoa sukulaisten kesken

 

Sukulaiset
Toki kaikki eivät toisilleen ole sukua. Se olisi jo poikkeavaa. Syrjäisessä paikassa ympäri vuoden asuttavassa kelohuvilassa järven rannalla useampi päivä ja yöt siinä välissä. Pilkillekin ehdittiin. Kerrassaan mukavaa keskustelua ja nuorisollakin näytti olevan vähintäänkin kivaa. Vanha setämies, tietenkin, kertoi eräitä asioita. Tosin kommentointi jäi vaisuksi sillä kosketuspintaa nuorisoon ei lie ollut riittävästi. Lienevät paheksuneet harrastustani epäekologisien ajoneuvojen käyttäjänä ja rakentelijana.

Ruokaa ja ja juomaa
Molempia kohtuudella. Ainakin omalta osalta. Jossain vaiheessa oli kuusen juurelle ilmestynyt kasseja, pusseja ja paketteja. Omallekin osalle koitui jotain niistä. Enimmäkseen laatukirjallisuutta. Tieto- ja elämänkertakirjoja. Minä kun en internetistä kaiva kaikkea tietoa. Ja vaikka kaivaisinkin niin on tietoa muuallakin. Uskotteko? Sen verran oli juhlatuulta että kuusikin kaatui kerran.

Isoimpien juhlallisuuksien jälkeen
Yhteistä oloa muurin lämpimässä ensin ja sitten pilkkireissu jäälle vaikka oli kylmä viima luoteesta. Näsiselkä on keskikokoinen vesialue Pirkanmaalla vaikkakin nyt, onneksi, jäässä. Jossain Pihkaperän tietämillä viihdyimme. Kalansaalis jäi vähäiseksi sillä oli, ainakin osalle väestä, niin kylmää viimaa että sauna ja konjakkikahvi vaikuttivat kutsuvimmalta. Jaettu ykköstila: kaksi ahventa ja nyppy. Parilla muulla pilkkijällä yhdet ahvenet. Muilla ei senkään vertaa. Valitettavasti ei ollut kissaa hollilla että olisi saatu edes yksi päivällinen yhdelle. Muutoin oli oikein kaunista ja aurinkoista. Mutta kylmää. 

Rento meininki
Tapaninpäiväkävely metsässä ja jäällä. Matkaa syntyi noin 2 kilometriä. Aurinkoista, pikkupakkanen eikä tuullut ja muutenkin mukavaa.Moottoriajoneuvojen jälkiä ei voinut välttää.

Edesmennyt puu rantavedessä voi olla hyvä onkipaikka kesällä.

Naapurikaupungin siluetti ja savut.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti