tiistai 26. lokakuuta 2021

Dacia Logan Van katsastus 2021

 

Normihomma
Pyörähdin alkuiltapäivästä Sääksjärven Höytämöllä katsastusasemalla. Dacialla on nyt ajettu hiukan auki 130.000 km varsin vähäisillä harmeilla. Ikää ajoneuvolla on 11 vuotta. Siis melko vähällä käytöllä on ollut. Mökkimatkoista tulee eniten kilometrejä. Muu on sitten asunnon ympäristön lähimatkoja. Kaupungille lähden mieluimmin bussilla. Suviaikaan myös polkupyörällä. Niitäkin on kaksi: vanha ja vanhempi. Jälkimmäinen varsin harvinainen viime vuosisadan alusta. Autoa tarvitsee vain jos on lähdössä seuralaisen kanssa, kauppaan pidemmälle, tai on painava kuorma. Verstaallekin mennessä, mp-ajokauden ulkopuolella, on turvauduttava, vastentahtoisesti, autoon. Myös bussilla pääsee mutta reitin vuoksi kestää 55 - 75 minuuttia ja kävelyä puolitoista kilometriä.

Jarrut eteen uusiksi juuri ennen katsastusta
Varsinaista vikaa ei ollut mutta palat olivat kuluneet ja levyt myös. Takajarruille ei ole tehty koskaan mitään. Toimivat kuten aina. Takana rumpujarrut joihin käsijarru vaikuttaa. Etujarrujen vaihtotyön tein itse. Osat maksoivat hieman yli satasen. Nyt on Brembo-merkkiset jarrut. Vanhat olivat melkoisen kuluneet.

Katsastuksen tulos
Katsastushenkilö ei löytänyt mitään mainittavaa vikaa eikä moitetta eikä myöskään ohjeistanut jatkon suhteen millään tavalla. Läpihuutojuttu siis. 

Toimenpiteet
Iskunvaimennintestaus tuotti tasaisen tuloksen sekä etu- että taka-akselilla. Alkuperäiset vaimentimet siis toimivat moitteitta edelleen kunhan tavaratilan takaosaan laittaa noin 100 kg painon. Jarrutesti oli aivan tasainen molemmilla akseleilla. Käsijarru on riittävän tehokas. Pakokaasupäästölukema ei ollut likikään raja-arvoa. Alustan kunto ei nivelien tai rakenteiden puolesta antanut huomautuksen aihetta. Valolaitteita jouduin tähän katsastukseen kunnostamaan rekisterivalon osalta. Polttimon vaihto. Lasinpyyhkimet, pesurin pumppu ja kuljettajan istuimen mekanismit sekä turvavyöt ookoo. Hintaa testaukselle ja tutkimukselle tuli 60€. Ei ehkä halvin katsastus mutta varsin perusteellinen.

Jatkoaika
10. 11. 2022 on viimeistään seuraavan katsastuksen aika. Siis reilu vuosi seuraavaan katsastukseen.

Muuta samalla reissulla
Poikkesin paluumatkalla tekemään nastarengaskaupat ja sovittiin noin 400€ rahasummasta johon sisältyy uudet renkaat, pyörien irrotus akseleista, vanhojen renkaiden irrotus vanteelta, uusien renkaiden laitto vanteille, tasapainotus ja pyörien laitto akseleille. Tapahtuu ensi maanantaina. Saapi ajella taas monta talvea turvallisesti. Edelliset nastarenkaat kestivät uudesta asti mutta nyt ne saavat jäädä kierrätykseen. Naumasen Autohuolto huolehtii asiasta. Vanhan Liiton Automiehet asialla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti