sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Molykote A-dispersion vaihtoehto


Vaihteistot ja perävaihteet
Kohteisiin joissa on kova pintapaine kuten vaihteiston laakerit, hammaspyörät ja muut vastaavat, myös perävaihde, voi niiden kuormitusta ja käyntilämpötilaa laskea ja sitä kautta parantaa taloudellisuutta ja kestoa.

Molykote A
Ainetta saa edelleen mutta kovin isoissa erissä eli se ei tule kotiasentajalle kovinkaan edulliseksi. Ennen sai ostaa kohtuuhintaisia pikkupurkkeja.

 
Molykote A-dispersiopurkkeja. 

Vastaavaa ainetta pikkutuubissa eri nimellä.

Hankintapaikka
Löytyy Tampereen Laukontorin kulmalta nimeltä Polar Autovaruste. Litrahinta on melkoisesti kovempi kuin Molykote A:lla. Pikkutuubi maksaa hieman yli kympin ja riittää ainakin yhteen vaihteistoon. Todennäköisesti kahteenkin. Markkinanimi on Liqui Moly. Merkillä on laaja valikoima myös muita tuotteita.

Muut kuin öljyn lisäaineet
Vanhoihin ja jo kuluneisiin vaihteistoihin ja perävaihteisiin, keulaan ja miksei moottoriinkin on olemassa metallin lisäaineita joilla on sekä jonkinlainen korjaava vaikutus sekä metalliin tartuttuaan tekee sen liukkaaksi. Näitä ovat esimerkiksi X1R ja RVS. Eivät siis paranna öljyn voitelukykyä vaan vaikuttavat vain kahden metallin kosketuspintoihin mikäli siinä yhteydessä syntyy voimakasta kitkaa.

Aineita ei kannata sekoittaa
Jos käyttää öljyn lisäainetta niin ei kannata laittaa muita lisäaineita samalla kertaa. Jos laittaa metallin lisäainetta niin öljyn lisäaineesta ei juuri ole hyötyä samaan aikaan. Eivät kumoa toistensa vaikutusta mutta aiheuttaa, jos ei muuta niin tarpeetonta rahanmenoa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti