lauantai 4. huhtikuuta 2020

Ajelua räntäsateessa


Lempäälään ja takaisin
Kodin nurkalta kulkee tie 130 Lempäälään ja siitä vaikka Helsinkiin asti. Sen rinnalla on tie 3 jos haluaa nopeampaa mutta tylsempää kyytiä. Sattuneesta syystä molemmat tiet ovat varsin hiljaisia. Suurin osa liikenteestä on rekkoja.

Matkan tarkoitus
Huvi ja hyöty, tietenkin. Täytyyhän jonkinlainen syy olla liikkumiseen. Sohvalla maaten syitä on helppo keksiä vaan joskus hankalaa toteuttaa.

H-D Tampere
Paluumatkalla poikkesin Lempäälän Kuljussa kyseisessä osoitteessa.
Sieltä tarkoitus oli ostaa kaksi M10:n hienokierteistä jarrupaineanturia. Asiasta hoitui jo lähes puolet. Sain vain yhden anturin. Pyysin tilaamaan lisää. Noin viikon päästä niitä olisi saatavilla. Saa ajella uudelleen.

Kylmää kyytiä
Lähinnä moottorille sillä ilmajäähdytteinen kone saa tarpeettoman paljon +3 asteista jäähdytysilmaa. Ajossa lämpötila vain noin 40 astetta. Itse olin kerrospukeutunut lämpimästi eli Bilteman ajopuvun takki- että housuosat olivat t-paidan ja pitkien kalsareiden lisäksi. Kokonaismatkaa tuli noin 32 kilometriä.

Kantabaarini edustalla katoksen alla.

Suljettu kahdeksi kuukautta
Lähinnä kuljen tähän osoitteeseen polkupyörällä tai jalan. Harvoin taksilla tai bussilla. Kun kulkee itsenäisesti voi valita useista eri reiteistä. Asfaltilla tai soralla. Kaksi pääreittiä valaistuja. Jälkimmäinen toimisi, normaalitalvena, hiihtoreittinä. Nyt on voinut kävellä tai pyöräillä.
 
Avattu joksikin aikaa talvella 2020 -2021
Samalla yllä kuvattu baari oli sisätiloiltaan remontoitu ja vaihtanut nimeä ja omistajaa jonka nimi on Kansan Baari. Temaattisesti siis samoilla linjoilla kuin edellinenkin nimi. 8.3.-21 alkoi jälleen sulku koronan vuoksi. Sulkuaikaa vaikuttaa olevan noin kuusi viikkoa. Uudelle yrittäjälle voi olla

Korkein moottoriöljyn lämpötila paikallaan käyttäen.

Sivuääni
Moottorin käydessä, ajoittain, kuului metallinen kitisevä ääni käynnin tahdissa. Ääni katosi siihen mennessä kun ajoin pyörän talliin. Asiaa seurataan.

Räntäsade
Lähinnä kuurotyyppistä. Matka Lempäälään ja takaisin kattoi useita sääolosuhteita. Välillä oli aivan kuivaa asfalttia, toisinaan märkää ja pätkä jopa lumista tietä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti