keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Jäitä sulatellessa


Lähiliikennettä polkupyörällä
Vakituisella baarikierroksella on myös maisemia.
Ajelut suuntautuvat yleensä lähistölle eli muutaman kilometrin säteellä. Yksitoista pubia löytyy likeltä eli muutaman minuutin polkupyöräilyn takaa.

Kuvia keväästä
Vaikuttaa siltä että tulee pitkä kevät. Tämänhetkinen tilanne on normaalisti vasta kuukauden perästä. Minua se ei haittaa ja mp-ajokausikin on korkattu.


Ilkivaltaa
Viikko sitten nämä lasit olivat ehyet. Nyt oli lyöty kahteen lasiin kokolailla keskelle ja nimenomaan pyörätien puolelta. Ei siis voi syyttää liikennettä. Laseja on kaiteena ajoväylän ja pyörätien/jalkakäytävän useita kymmeniä. Veronmaksaja nämäkin maksaa.

Hervannan vesitorni taustalla
Yllä olevan kuvan oikeassa reunassa siintelee Hervantalaisten vesisäiliö heti moskeijan vieressä. Muutoin ei näy eikä kuulu että siellä asustelee muutama kymmenentuhatta hervantalaista.

Särkijärven länsipää 18.03.2020.

Viikkoa myöhemmin.

Rannat auki
Molemmilta rannoilta mutta pohjoisranta luonnollisesti johtaa sulamistilastossa.
Sillanalus oli myös auki koko matkaltaan. Melkoinen tuuli kävi ja se sai aikaiseksi ḱuohuvat laineet jo parinsadan metrin matkalla.

Kevät tulee hitaasti
Jälleen kierros Jaguarilla. Tällä kertaa myötäpäivään niin kuvanottohetki sijoittui ihan ajelun alkupäähän.

Otin mallia
Seurasin Ikean nurkilta alkaen kahden nuorison edustajaa jotka polkupyörineen olivat liikkeellä. Yllättäen kääntyivät yritysalueella pikkukadulle joka on merkitty umpiperän liikennemerkillä. Ehkä autoille.
Retki lyheni ehkä noin kilometrin kun seurasin poikasia.

Särkijärvellä 04.04.2020
Kolme kuvaa julkaistaviksi asti. Jäät olivat sulaneen vähemmän kuiin olin olettanut. Luulin jo missanneeni jäittenlähdön. Kotipihasta tälle sillalle tulee matkaa noin 3,5 km. Ei ehdi hikoilemaan. Tosin sen verran puhalsi länsituulen viima sillalla että lippiksestä oli pidettävä kiinni.

Enimmäkseen jäässä, vaan ei kauan.

Aikaa kului
Vaikka matka ei pitkä olekaan (Alle 25 km.) jota useimmiten kierrän eri suuntiin. Vaan ei kuluisi niin vähää kuin nyt, vain tunti ja vartti, jos matkan etapit eli pubit olisivat auki. Pyöräillessä tulee jano vaikka en hikeen asti reuhdokaan. Onneksi otin omat eväät.

Viimeisin kierros 15.04.2020
Jäiden sulattelujen suhteen sillä voi sanoa että viikon päästä tuskin jäitä näkyy Särkijärvessä jos ei tule yöpakkasia. Tällä kertaa vastapäivään eli kuvauskohde on vasta lenkin viimeisellä kolmanneksella.

Pääosin avovettä. 

Etelärannan poukamissa vielä jäätä.

Jäätä lähempää.

Pätkä pohjoisrantaa sillan kupeelta. Mahdollinen onkipaikka.

Jaguar ja rikotut lasit. Nyt oli lisääkin rikottuja.

Kuvaaminen hankalaa lasin läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti