keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Kerholle uudet portaat


Lyhyet ja jyrkät
Silloin kun yläkertaa tehtiin osin rakennusfirman toimesta syntyivät myös portaat. Käytössä ne osoittautuivat huonojalkaisille, kuten itsekin, ja muutoin liikuttuneille, vaarallisiksi. Joku niissä kaatui oikein kunnolla ja muutakin läheltäpititilannetta ilmeni. Askelkorkeus oli kyllä aika sopiva mutta askelma liian lyhyt. Pyrki vauhti alamäkeen kiihtymään.

Uudet loivemmat raput
Syntyivät kolmen nuoren timpurin toimesta melko rivakkaan maanantaina ja tänään, tiistaina, suoriuduimme, Seppo, Tapio ja minä, rappujen maalauksesta.
Aloittelin aamupäivästä ja sainkin kaiteen maalattua ja hieman alettua askelmia. Kerhomme ikänestori Seppo ilmestyi paikalle ja totesi että mustaa maalia ja muita tarpeita tarvitaan. Hän lähti kauppareissuun. Tapiokin ilmestyi paikalle ja homma rupesi etenemään varsin mukavasti isommin hikoilematta.

Kerhon väreihin
Punainen, musta ja valkoinen ovat viralliset värit. Punainen tulee Ylöjärven vaakunasta. Kultaakin siinä olisi ollut mutta sen käyttö ei saanut suosiota selkämerkkiä ja kerhotunnusta suunniteltaessa. Sitä linjaa on koko kerhotilan väritys lukuun ottamatta kahvion pöytiä jotka ovat massiivista tervaleppää penkkeineen ja yhtä seinää joka on luonnonharmaata puretun ladon seinästä repäistyä. Lisäksi muutama heinäseiväs. Laaja maaseutupitäjä kun Ylöjärvi on vaikkakin jotenkin päässyt kaupungiksi. 

Alkutilanne. Jämäkät uudet portaat. Liukuesteet asentamatta.

Metrin pidemmät
Pituutta tuli lisää vain noin metri. Silti kulkeminen helpottui. Erityisesti alaspäin. Askelkorkeus 17 cm ja muutenkin noudattaa asuintalojen normeja.

Liukuesteet
Jokaisessa askelmassa on sen reunassa viisi senttiä leveä ja askelman pituinen liukuesteteippi. Lumikelien aikaan kun kengän pohjassa voi olla vaikka jäätä niin on edes jonkinlaista pitoa.

Vanhasta vähän
Poistetuista rapuista jäi käyttöön vain kolme kaiteen punaista tolppaa. Kaikki muu on uutta tavaraa.

Seppo viimeistelee viimeisiä askelmia.

Aika riensi
Kahvittelu mukaan lukien homma otti aikaa noin 6 tuntia. Toki hikeen emme heiluneet. Kaksi eläkeläistä ja yksi lomalainen. Eihän meidän urakoida tarvitse.

98 prosenttisesti
Kaikki puuosat, tukipuuta  ja kahden alimman askelman alapintoja lukuun ottamatta, on maalattu ympäriinsä sen verran kuin se oli mahdollista. Tukipuu jäi maalitta siksi että se oli maalaushetkellä erittäin märkä. Jätimme sen kuivamaan. Missä lie pattingin pätkä ollut likoamassa. Kerkeehän tuon myöhemminkin.

18.01.2020 Lauantaina
Kyseisenä päivänä illalla on Kerhon "tuparit". Kaikki kiinnostuneet voivat tulla paikalle. Ajanvietettä, äärimmäisen hyvää seuraa ja purtavaa on tarjolla.

Pihasauna jalaksilla
Sellainenkin on työn alla. Kiinnostaa valmistuuko sekin lauantaiksi.
Hyvältä vaikuttaa. Torstaina kiukaan asennus. Lämminvesiasia taitaa olla vielä hieman auki. Kylmää vettä toki saadaan saunalle. Lauteet on käsitelty likaantumista ja kestoa ajatellen jonkinlaisella nestemäisellä vahalla.

Saunan valaistus
Siitä vaikutti olevan mielipiteitä. Jonkinlaista lyhtyratkaisua on ehdotettu. Saa nähdä millainen se tulee olemaan.

Yksi sisäovi lisää
Sellainenkin pitäisi lähiaikoina ilmetä. Jännitetään ehtiikö lauantaiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti