maanantai 23. syyskuuta 2019

Autotalli ja syksy


Taloyhtiön talli
Maksan kuukausittaista vuokraa lämpimästä autotallista. Sillä on myös paljon käyttöä. Kesäisin säilytän siellä ajovarusteita ja sen hetkisiä käytössä olevia moottoripyöriä. Sekä polkupyörää siksi että edellinen arvopyörä lähti taloyhtiön lukitusta pyörävarastosta vorojen matkaan. Moottoripyöristäni siellä on viime aikoina ollut California 1400 GTS ja California Adamant. Mutta talvisin auto.

Syyssiivous
On vielä tekemättä mutta sitä helpottaa kyllä se että hankin juuri muutaman hyllymetrin seinustalle säilytystilaa. Ihan kevyille tavaroille, max 50 kg per hylly. Mutta teltta, makuupussit ja patjat ym. retkituotteet eivät paljon paina. Ajovarusteet kuten kypärät ja saappaat ja senlaiset kamat pärjäävät hyvin hyllyillä.

Tanko vaateripustimille
Ajovaatteita varten, kuten ajotakit, pitänee hankkia naulakko mihin voisi ripustaa henkareihin nimenomaan nahka- ja tekstiilivaatteet kuten takit. Pysyvät ryhdissä. Eli hattuhylly henkareilla hankintaan. Pitää käydä kirppareilla tai muissa kiertotaloutta harjoittavilla mestoilla.

Hyllyjä mahtuisi lisääkin.

Vielä mahtuisi lisääkin
On tilaa jatkohyllylle. Katsotaan kuinka käy ja tyhjeneekö lattia tavaroista.

Käynti IKH:ssa
25€ on sen verran pieni kustannus että päätin laittaa seinän loppuosallekin samaa hyllysarjaa. Eiköhän nyt nykyinen autotallivarustus ala mahtumaan.

Yksi hyllykkö mahtui vielä.

Lattia tyhjäksi
Nyt on tarpeeksi hyllyjä tämän hetken tarpeen suhteen. Tosin viimeksi pystytetty hylly tuli lähes täyteen mutta tilaa tulee jäämään hieman vapaaksikin kun osa tavaroista lähtee kierrätykseen ja osa roskiin. 

Puinen hyllykkö
Se saattaa lähteä ja tekee tilaa tallin päätyseinälle. Sen sijaan tulee pieni pöytä ja jakkarat.

Ei-ajoneuvo-tavaroita
Onhan siellä perämoottori akkuineen, pilkkivehkeet kairoineen, virveli- ja uistinsetti haaveineen, vähälle käytölle jääneet vaelluskamat, leirintäkamat keittimineen ja muine tarpeineen, pari erilaista telttaa sekä joitakin ajanvietetavaroita.

Tallivarusteita
Teollisuuspölyimuri on kätevä. Aina ovia aukoessa sisään tulee pölyä, kuivia puiden osia ja vähän rapaa jaloissakin ja ajoneuvojen renkaissa. Erityisesti talviaikana. Imuri pelastaa. Pieni työkalusetti pitää autotalliin hankkia. Eihän sitä koskaan tiedä mitä innostuu autonkin kanssa puuhaamaan. Polkupyörääkin pitää toisinaan "säätää".

Prätkävarusteet uusiksi
Ja vaativat ajovarusteetkin pientä laittoa. Tosin omat varusteet menevät talven aikana osin uusiksi sillä kiloja on lähtenyt parikymmentä sitten viimesyksyn. Pää ei ole laihtunut eli kypärää ei vielä tarvitse vaihtaa. Hyvä istuin voisi myös olla mukava. Vieraita varten on pari jakkaraa. Pieni kylmiökin olisi kiva. Ainakin suvella. Ovipieli hoitaa jäähdytyksen sadekaudella.

Pieni työkalusarja.

Tietokoneita
Melkein jokaiseen digitaalisella moottorinohjauksella oleviin pyöriini on tietokoneita ja niiden ohjelmistoja joilla voin säätää niiden moottorinohjausta ja uusimmassa muitakin asioita. Läppäreille on oma hylly ja myös erillinen isompi näyttö. Tietokoneilla on muutakin käyttöä kun säätö tai viihdekäyttö: sisältävät moottoripyörien korjaamokirjoja sekä varaosaluetteloja. Myös langaton yhteys ulkomaailmaan on mahdollista.

Julisteita
Pitääkin katsoa myydäänkö tai jaetaanko jossain liikennevälineisiin liittyviä julisteita. Sellaiset olisivat kivoja harmaalle tallin betoniseinälle.

Radiovastaanotin
Sellainen pitää laittaa autotalliin. Ihan siltä varalta että pitää lähteä kotoa pitämään omaa retriittiä. Radion sain perintönä. Kohtuullinen ääni vaikka koko on pieni. Betonisessa tallissa ei paljon äänenpainetta tarvita.

Valaistus
Ripustin tallin perälle kahden loisteputken yleisvalaisimen. Pelkkä tallin hehkulamppu ei kovin valoa tuota. Loisteputkien valossa onnistuu pienet tarkistukset mitä ajoneuvot ennen ajoon lähtöä usein tarvitsevat. Öljyt ja muut nesteet pitää katsoa ennen pidempiä matkoja kuten mökkireissuille lähtiessä.

Pyörät talvisäilytykseen
Kohta mp-kausi on ohi. Jonkin pidemmän ajelun vielä teen. Vien pyörät Kerholle säilytykseen. Kuiva ja siisti paikka. Myös tilaa Kerholla on nyt, muuton ja yläkertaremontin jälkeen, runsaasti käytettävissä ja myös pieni korjaamosoppi rasvanäpeille löytyy.

Talvella kuitenkin enimmäkseen fiilistellään Kerholla
Iltaisin voi katsella pyöriä ja muistella kesän reissuja kaverien kanssa. Silloin tapahtuma-aikaan harmittaneet asiat voivat jo nyt vähän naurattaakin.
Tulevan ajokaudenkin matkoja voi alkaa suunnittelemaan. Mutta sitä ennen talvella on rompepäiviä, MP-Näyttely, eri kerhojen juhlia, jne pikkujouluja unohtamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti