tiistai 23. heinäkuuta 2019

California 1400 GTS: rengasvaurio


Lapin reissulla ilmennyt
Vahingon synnystä en voi sanoa mitään varmaa. Jotain sellaista joka leikkaa kumia on ollut renkaan ja tien välissä.

Yksi asia vainoaa
Voiko peurasilta olla niin terävä reunoiltaan että se leikkaisi jäljen renkaaseen? Tai jospa peurasillassa on ollut jotain vikaa?

Yksi peurasiltatyypeistä.

 Eräs toinen rakenne.

Montaa ei mallia
Muutamasta, erilaisesta, peurasillasta tuli ajettua ylitse. Laite estää villipeurojen ja porojen seksuaalisen kanssakäymisen pitämällä ne erillään jokien eri puolilla.

Viiltojälkiä kulutuspinnassa.

Kaksiseosrengas
Tässä rengastyypissä on keskellä normaalia rengaskumia ja sivuilla pehmeää kumiseosta. Tarkoitettu raskaisiin customeihin ja matkakäyttöön. Renkaalla on ajettu vasta noin 5000 km ja kuluminen on vasta alullaan.

Viiltojen ominaisuudet
Syvin kohta on noin 2 millimetriä. Mittasin välysmitan ohuella suikaleella. Kuten näkyy niin viiltoja on useita rinnakkain. Sivuilla lähinnä vain painanteita mutta keskellä selkeät viillot.

Ei runkoon asti
Renkaassa on paksu kumikerros ja sen on luvattu kestävän noin 10.000 km:n ajomatkan. Koska viillot eivät yllä renkaan rungon rakennekerroksiin en ole kauhean huolissani viilloista. 

Renkaan edustaja
Vein renkaan nähtäväksi sen myyjälle. Hän tutki asiaa samoin kuin itsekin tutkin ja totesi että ei merkittävää syytä huoleen renkaan kestävyyden suhteen. Renkaan kuluessa viillot madaltuvat ja lopuksi kuluvat pois.

Takarengas
Tutkin senkin kulutuspinnan. Siinä en havainnut vastaavaa vaivaa silmämääräisessä tutkimuksessa. Pitää kuitenkin tutkia lampun kanssa uudelleen. Takapyörällä kun on paljon enemmän painoa päällä kuin eturenkaalla. Toisaalta, eturengas on kapeampi niin siihen kohdistuu suuri pintapaine pienelle alalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti