tiistai 4. kesäkuuta 2019

Honda CL 350: ohjaustangon johdotus: vasen puoli


Isompi vika
Pikkuhondan sähköissä on jotain mätää. Pääsulake palaa jos laittaa vilkun päälle. Ihan sama kumpaan suuntaan. Mutta ei joka kerta. Harmillista vianetsinnän suhteen.

Ei vielä löytynyt
Tämä oli ensimmäinen tarkastus ja korjaus. Etenen johtosarjaa myöden hiljalleen pätkä kerrallaan ja laitan ne kuntoon. Ensin tämän vilkkuihin liittyvän ja vikaa piilottelevan johdotuksen.

Katsaus sähköjohtimiin
Ovat hieman kovettuneet. Mutta pahiten niiden suojasukat. Niitä on paikattu monenlaisella teipillä. Sottaista eikä kovin tehokasta suojausta. Päädyin purkamaan johdotuksen ja laitan uudet suojasukat. Käytän liimasukkaa.

Suojasukasta puuttuu paloja.

Vuodet kuluttavat
Näitä kohteita on useampiakin. Juurikin niissä kohdin missä johdinnippujen pitää taipua. On olemassa vaara että johtimet hiertyvät ja sähkö karkaa johtimesta.

Saman johtosarjan kahvakytkimen pää puhdistettuna.

Repaleinen suojasukka.

Ohjaustangon sisällä
Johtosarja on viisaasti laitettu kulkemaan ohjaustangon sisäpuolta. Ylimmässä kuvassa näkyvä murtumakohta on juuri siinä mistä johtosarja tulee ulos ohjaustangon keskikohdalta. Potentiaalinen paikka oikosululle kun johtimen eriste hiertyy metallia vasten poikki.

Ohjaustanko on eristetty
Suoranaista maavuotoa ei pääsee ohjaustangon kytkimissä tapahtumaan sillä ohjaustanko on kiinnitetty kumivälitteisesti yläkolmioon. Kumit ovat tärinöitä varten. Siksi ohjaustankoon pitää maadoitus tuoda omalla johdollaan.

 Korjattu vasemman puolen johtosarja.

Riittävän hyvää
Sukka on Bilteman liimasuojasukkaa. Toimii hyvin tarkoitukseensa. Yksi pakkaus riittää moneen suojaukseen. Melko helppo sujutella ojaustangon sisään.

Purettu, puhdistettu, voideltu ja uudelleen koottu vilkkukytkin.

Henkien taistelu
Sisältää pienen kuulan, pari liki hengetöntä jousta ja kytkinsillan joka sekin on irto-osa. Jossain määrin työläs koota. Alakerran jumalien nimiä kerratessa heistä ilmeisesti oli apua koska laite on nyt koossa ja toimii.

Osat rasioissaan. Vasemmalla töötin namikka ja oikealla vilkku.

Lampun kotelon sisäpuolta. Yksi johtonippu on poissa.

Tässä päivän harrasteet
Aiheutti myös liikkumista sillä liimasukka oli Verstaalla kahden kilometrin päässä ja siellä myös tein lämpökutistuksen liimasukalle. Metsäkylän Shellin baarin kautta kahvitellen takaisin pyörän säilytyspaikkaan Kerholle.

Hondan sähköt työllistävät
Vielä ei löytynyt sitä vikaa mikä polttaa sulakkeen satunnaisesti silloin kun vilkutetaan. Mutta näin edeten koko johtosarjan läpi vaiva löytynee. Samalla johdotus päivittyy lähes uutta vastaavaksi.

Jatkoa: oikean puolen kunnostus.

Ylimääräinen Kerhon kokous samana ehtoona
Koski hakijan kannatusjäseneksi hyväksymistä ja Kerhon sisäisiä talousasioita ja toimitilojen laajentamista. Myös yksi harras anteeksipyyntö kuultiin joka otettiin huomioon vastaisuuden varalle.

Kerhon kehitys
Yleensä ottaen Kerhon jäsenmäärä on kasvussa. Kannatus- ja varsinaisia jäseniä on tullut merkittävissä määrin vaikka Kerhon jäsenten keski-ikä on valitettavassa kasvussa. Feminiinejä on liittynyt viime aikoina kannatus- ja varsinaisiksi jäseniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti