torstai 16. toukokuuta 2019

Honda CL350 Scrambler kevätkäynnistys 2019


Syystoimet 2018

Akkuun voimaa
Latailin Kerhon ylläpitolaturilla Hondan Biltemalaisen akun tehoa täyteen. Valitettavasti olin unohtanut sen hyllyn perälle eikä ollut tullut tehtyä talvella paria latauskertaa. Harmittava laiminlyönti. Akku vaikuttaa olevan kunnossa.

Akku otti tehoa vastaan.

Pieniä käynnistysongelmia
Tulpat täytyi puhdistaa ennen kuin käynnistys tapahtui. Sen jälkeen ei ollut ongelmia. Polkaisemalla tulille. Ajoin muutaman kierroksen teollisuusalueella. Pirteästi kone kehräsi. 

Sähkövika vilkuissa
Moottorin käydessä jos laittaa vilkun päälle vasemmalle sammuu moottori. Se tarkoittaa että pääsulake on palanut. Johtosarjaa pitää pöyhiä. Eiköhän vika löydy vilkun virtapiiristä. Jossain siellä sähkö pääsee maadoittumaan turhan suoraan runkoon.

Kytkentäkaavio.

Ruskea johdin
Johtimen reitti pitää tarkistaa. Toki vika voi olla myös vasemmanpuolisten vilkkupolttimoiden kannoissa. Oikean puolen vilkkujen kytkennässä ei ole vikaa.

Takarengas vaihtoon
Olen ajatellut että ostan pyörään alle uudet sisäkumit, vannenauhat ja karkeat seikkailupyörän renkaat. Samalla siis joutuu vaihtamaan eturenkaankin uuteen.

Harvinaisuus Euroopassa
Amerikassa valmistettuja (Kokoonpantuja paikallisesti verotussyistä.) CL-Hondia, useammassa kokoluokassa, ei juuri Euroopassa ole tavattu. Tämä yksilö on varsin hienossa alkuperäiskunnossa vaikkakin paljon ajettu. Silloin kun se oli ensimmäistä kertaa taloudessani kilometrejä oli takana vain hieman yli kymmenentuhatta, jos mittaria on uskominen. Nyt on jo enemmän mutta molemmista ajajista ja ajoista on tarkat tiedot. Myös se missä on ajettu. Pyörä ei ole museoitu. Voi tulla myyntiin jos ketä kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti