sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Verstaan uusi suunnitelma


Edellinen asemointi

Hyllyjen siirtelyä
Hyllyjä kootessa ja laatikoita nostellessa tänään, yhden muuttokuorman noudon ohella, järjestelin, tilan omistajan edustajan avustamana, hyllyköt uuteen järjestykseen. Tämä lienee parempi näin ja työstökoneet mahtuvat kohtuullisen väljästi. Kuvat eivät sinällään kaikkea kerro kun kaikki laitteet eivät ole paikalla eikä paikoillaan. Seuraavaksi pitääkin yrittää saada sorvi ja muita isoja laitteita paikalle. Lisäksi runsaasti laitteiden lisäalaitteita.

 Kaikki hyllyt takasivulla.

Lay out
Etualalle tulee pylväsporakone, sorvi ja jyrsin. Pesupöytä on jo liki lopullista paikkaansa ahdistettuna nurkkaan. Etualalle tulee kevyt seinärakenne erottamaan tilaa. Aiemmin siinä oli hyllykkö mutta se vaikutti kuluttavan kaiken tilan. Näin on enemmän vapaita neliöitä touhuta. 

Väliaikaisia rakenteita
Kuvissa näkyy pyöreitä rakennusaikaisia, siirrettäviä tolppia. Ne puretaan jossain vaiheessa pois.


Ahdas nurkka hyödynnettiin näin.

Työkaluvaunuja kaksi
Keskellä näkyvät jutut ovat kaikki omilla pyörillään liikuteltavia. Varmaan paikkansa hakevat ajan kanssa. Hyllyköitä pitää vielä hankkia ainakin yksi.

Pakattuna autotallin lattialla

Lokerikkoja
Pientavaroiden muuttokuorma on tehty. Se käsittää lokerikkojen lisäksi kaikkea sekalaista sälää jota luulee tarvitsevansa. Sen sijaan lokerikoissa on ruuveja ja muttereita monenkokoisia ja pituisia. Lisäksi runsaasti sähkötarvikkeita.

Lisää hyllyjä
Lokerikot tarvitsevat hyllykön. Jossain on varastoissani Jonkin verran Sovella-kiskoja ja -tukia. Niistä saanee ainakin osalle lokerikoista kannattimet. Hyllylevyjä pitänee myös hankkia.

Pari päivää myöhemmin
Toistaiseksi viimeistä edellinen muuttokuorma haettu varastosta. Siinä tuli sekalaisten tavaroiden ohella myös pylväsporakone.

Pari päivää taas vierähti
Työskentelin Verstaalla koko iltapäivän. Matkalla kävin IKH:ssa hakemassa yhden hyllykön lisää. Tarkoitus jatkaa olemassa olevia hyllyjä ylöspäin. Hyllykölle ilmoitetaan että kuormaa saa olla per hylly 300 kilogrammaa. Se ei toteudu minun tarvikkeillani joten päätin korottaa hyllykköjä.

Ajannäyttäjä vessan oven yläpuolella.

Tosin hätä ei katso kellonaikaa.

Hyllyrivin päihin korostusosat pikkutavaroille.

Harvoin tarvittavat
Ylähyllyille, todennäköisesti, asemoituvat tavarat joita ei tarvita koskaan tai ainakin hyvin harvoin. Keskelle voisi vielä hankkia korotusosat. Sinisiä laatikoita, kahta kokoa, pitää hankkia lisää. Irtotavaroista hyllyillä pitää päästä pääosin eroon. Tilaa jäi vielä. 

Jäävät tuomatta
Toisaalta kaikki komposiittimateriaalit ja -työkalut ovat vielä muuttamatta. Saattavat jäädäkin koska näissä tiloissa ei ole hyväksi tehdä käryäviä töitä. Tilassa kun työskentelee muitakin ihmiskuntaan kuuluvia.

Työpöytä ja käsityökalusto

Pikkutavarat tuottavat huolta
Lokerikoille pitää löytyä jonkinlainen kiinnityspaikka mutta seinäalaa on niukasti. Hyllyihin niitä ei voi laittaa koska hyllytila on muutenkin kortilla. Pitänee hankkia jonkinlainen jaloillaan/pyörillään seisova seinä mihin lokerikot voi kiinnittää. Kahta puolin.

Valaistus toistaiseksi.

Liike näkyy
Hieman ärsyttävät liiketunnistimella varustetut led-valaisimet. Pitäisi olla liikkeellä koko ajan. Toki asiallinen valaistus rakennetaan kun sen aika tulee. Tilan rakentaminen muiltakin kuin minun osaltani on kovasti kesken.

Pressuseinä on väliaikainen tilajakaja.

Koneita
Keltaisessa säkissä vasemmalla on hitsauskone kaasupulloineen. Sen takana on pesupöytä. Taittotikkaat ja triken ajosillat sekä nokkakärry on minijyrsimen edessä. Prässin kohdalle tulee sorvi. Pylväsporakone siirtyy oikealle ja muut tavarat jonnekin muualle.

Paljon muuta tekniikkaa
Väliaikaisessa varastossa on edelleen paljon hyväkuntoisia moottoripyörän osia. Tähän mennessä siirretty on noin puolet tavaroista.

Isompia työkaluja
On osoittautunut että hiekka-lasikuulapuhalluskaappi ei mahdu. Samoin on ison teollisuusompelukoneen laita. Kompressori on myös varsin isokokoinen. Sen tilalle on hankittava riittävän suuritehoinen ja pienikokoinen paineilmapuristin vedenerottimineen. Tai sitten korjaan vanhan.

Sorvin nouto
Tarvitaan miesvoimia ja takalaitanostimellinen auto että sorvi, sorvin pöytä ja pyöränostin kulkevat uusiin tiloihin. Sunnuntai-iltapäivällä ehkä tapahtuu sorvin nouto.

Sunnuntai iltapäivä 10.03.2019
Kuorma-autolla kolmeen mieheen kävimme hakemassa sorvin, sen jalustan ja pyöränostimen. Sen lisäksi hyllyjä ja muita pikkutavaroita. Nyt voi sanoa että taitaa olla puolet tavaroista kulkeutunut jo Verstaalle.

Tulevan viikon ennuste
Sorvin jalustan säätö vaakaan sillä lattiassa on kaatoa että nestemäiset aineet menisivät öljynerottimella varustettuun lattiakaivoon.
Viimeksi kokeillessa ei pyöränostin nostanut. Sen suhteen olisi tehtävä jotain.

Kolme kuvaa sunnuntailta
Sorvi on asemoitu kokolailla siihen mihin se tulee. Sen jalusta pitää säätää suoraan. Minijyrsin on pöydällään. Se saa kaverikseen pylväsporakoneen samalle alustalle. Painoa tulee lisää joten resonaatiot vähenevät. Syntyy myös tilansäästöä.

Sorvi kaappeineen.

Kaappi säästää hyllytilaa ja aikaa
Kaappiin tulee kapeisiin ja pitkulaisiin rasioihin työkaluja ja aputyövälineitä kaapin täydeltä. Metallihyllyihin tulee siis tilaa ainakin yksi hyllyllinen. Oikealla olevasta puulevystä tulee hyllyjä sorvin taa. Siihen kiinnittyvät myös valaisimet.

Minijyrsin

Puoli metriä sorvista
Sorvin vasemmalla puolella on jyrsin. Samalle pöydälle tulee myös pylväsporakone. Pöytää pitää ehkä hieman vahvistaa. Takana näkyy osa pesupöytää. Valkoinen reikälevy kannattelee jatkossa jyrsimen ja porakoneen työvälineitä. 

Pyöränostin ajosiltoineen trukkilavalla.

Nostin ei toimi, vielä
Nyttemmin jo lattian päällä. Vaikuttaa siltä että nostinta pitää huoltaa. Viimeksi kokeiltaessa se ei toiminut. 
Siinäpä sunnuntain ponnistukset. Nyt maanantaina pidän välipäivän. Lunta sataa melko tehokkaasti. En viitsi lähteä autolla liikenteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti