lauantai 2. maaliskuuta 2019

Verstaan pohjakaava


Muuttokuormia

Muoto
Johtuen rakennuksen piirrustuksista sijoittuu Verstaani takaseinälle vessan viereen. Rakennus ei ole vielä valmis. Ulko-ovet vaihtuvat nosto-ovista perinteisimmiksi oviksi. Sähköt on tekemättä. Samoin vesipisteet. Toistaiseksi vesi tulee vain vessaan. Valaisimia pitää hankkia ja tietenkin sähkömies asentamaan. Valaistus on rakennusvalaisimilla kunnes selviää asioiden paikat lopullisesti.

 Hyllystöt rajaavat Verstaan.

 Työkaluvaunu ja työpöytä.

Paljon on tekemättä
Hyllyjen kasaus on kesken. Oikealla on vetolaatikosto jossa on mittavälineitä ja erikoistyökaluja. Sen päällä on tasapainotusteline ja rasvaprässi. Tilassa on lattialämmitys. Yläkerrassa ei olekaan niin lämmintä kuin alhaalla. Tavoitelämpötila noin 17 astetta.

Yleisnäkymä Verstaaseen.

Lisätilaa
Voi olla että oikealla oleva hyllykkö siirtyy vielä metrin oikealle. Nykyinen tila voi käydä ahtaaksi. Toki vuokra kasvaa neljän neliön verran jos tilaa laajennan.

Jumppaa
Jos hyllyjä siirretään niin hyllyt pitää tyhjentää ensin lattialle. Ehkä ostan vielä yhden hyllykön lisää jos siirto toteutuu.

Pyöränostin
Sijoittuu keskelle tyhjää tilaa. Prässi, pesupöytä, sorvi ja jyrsin laidoille hyllyjen eteen. Se rajoittaa hieman hyllykön käyttöä. Asiaa pitää vielä miettiä.

Esteetön kulku
Etusivulle ei ole tarkoitus laittaa mitään esteeksi. Tilaa ei siis ole mitenkään ylellisesti. Toisaalta pienessä tilassa kaikki on lähellä. Ei kurkottelua tai noutamista jostain toisesta varastosta.

Mahdollinen toinen vaihtoehto
Nykyisen tilan pienentäminen siirtämällä oikealla olevaa hyllykköä puoli metriä vasemmalle ja sijoittamalla sorvin, jyrsimen ja pylväsporakoneen hyllyn toiselle puolelle. Silloin hyllyä vasten voi laittaa pressun tai levyn estämään lastujen menoa hyllyille. Toisaalta tilan rajaaminen ei silloin ole aivan selkeä.

Aikaa ja polttoainetta kuluu
Tavaroiden siirto väliaikaisesta varastosta muutaman kymmenen kilometrin päästä ottaa vielä aikansa. Sorvi alustoineen on hankalin. Homma hieman helpottuu kun purkaa sorvia niin paljon että se kevenee.

Uusi järjestys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti