keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Talvisotakirjallisuutta


Syy ostoksille
Kirpputorikierroksella etsin ensi suveksi ajovarusteita kuten nyörinahkahousuja ja mahdollisesti nahkatakkiakin. Lämpimän sään käyttöön. Ei löytynyt. Ehkä keväämmällä on tarjolla. Aika monet hyvät rytkyt olen löytänyt muutaman euron sijoituksella. Vanhat omat kamppeet ovat kuluneita ja liian isoja koska painoa on lähtenyt sairastamisen vuoksi toistakymmentä kiloa. Sekä läskiä että lihaksia.

Kun kulkee silmät auki
Löytyi muuta kuten usein käy. Venäläistä kirjallisuutta suomeksi käännettynä.
Kympin maksoi eli aikalailla mutta kirja on siisti ja aihe vähintäänkin mielenkiintoinen. Kirja on vuodelta 1999.

Nimi, tekijät ja suomentaja.

Kansi.

Vain 359 sivua
Tämä on jo huomenna luettu jos vanhat merkit paikkansa pitävät. Paha tapa ahmia kirjallisuutta. Laitan tämän kiertoon kun olen lukenut.

Suhteessa halvempaa historiaa
Toinen mielenkiintoinen tarjolla ollut kirja on Vesilahden historia kivikaudesta nykyaikaan. Siinä on toista tuhatta sivua mutta hinta 20€. Tosin sivua kohden edullisempi kuin edellinen.

Karu loppu
Vaikka NL kärsi käsittämättömät tappiot talvisodassa mutta voitollisesti joten Suomi joutui alueluovutuksiin ja tekemään vuokrasopimuksia alueista.

Epäsuhta
Ei kovakaan tahto voita liki ääretöntä sotilasmäärää. Pakkasesta oli todennäköiseti merkittävää hyötyä puolustuksen avuksi. Kertoo kirja. Mutta Neuvostoliittokin puolusti maataan lapualaisia valkosuomalaisia kansan riistäjiä vastaan. Raja oli liian lähellä Leningradia. Harvinaisen epätasainen asetelma.

Jatkosota
Kirja ei käsittele sitä. Monet ovat lukeneet jatkosodan historian joten siitä ei sen enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti