keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Kummitus olohuoneessa

 

Pistää muistelemaan
Luin eräästä nettilehdestä ja sen toimittajasta, joka minustakin on joskus artikkelin tehnyt, millainen ristiriita eli kolmiodraama voi syntyä millainen on olohuoneen sisustus. Juttu on tässä ja oma tarinani tuossa jatkeena. Osa "lapsuus ja nuoruus" on ohitettu. Tässä aikuisaikani legendaa kuten minä muistan, tai, ehkä, haluan muistaa.

Tilanne aiemmin
Ns. avoero koska "lady of the house" lähti urheiluvalmentajansa matkaan eli omakotitalo eli asuntolainan pantti meni myyntiin. Onneksi tuli voittoa. Osan rahoista, hätäpäissäni, sijoitin tuliterän rivitalon saunalliseen, isohkoon pääty-yksiöön. Tässä hötäkässä, projekti eli vanhan poliisimoottoripyörän pikkutarkka entisöinti, mutta siviiliversioksi, jäi joksikin aikaa kesken. Asioilla on taipumus järjestyä sillä päätin ja sain luvan että purkutyön voin tehdä Kerholla. Se ei vienyt kauaa. Kaverin avolava-Polonezillä osat kulkivat asunnolle.

Uuden asunnon etuja
Osien kunnostus taas onnistui kokolailla kivuttomasti rivitaloyhtiön puolilämpimässä pihavajassa ja osin Kerholla ja silloisella työpaikallani eräässä metsäkonefirmassa. Pintakäsittelyt (niklaus, kromaus ja keltapassivointi) teetin alan firmoilla paitsi maalauksen tuttavapiiriin kuuluvalla autoentisöijällä. Moottorin, jousituksen ja voimansiirron kunnostin muutaman kymmenen kilometrin päässä naapurikaupungissa motoristikaverin tallissa.

Täti tuli käymään
Projekti oli Pääsiäisen aikaan jo pitkällä. Olohuoneen ison ikkunan alle tein vanerista siistin penkin kuin tavaratalon näyteikkunan takana on tapana. Alla pikkuiset pyörät. Tädillä oli tuomisinaan ajankohtaan liittyviä tuotteita ja ilmeisen suuri halu käydä tutustumassa "ateljeeseeni". Kauhistus hänellä oli suuri kun näki kokolailla kokonaisen moottoripyörän ikkunalla. Kovasti hän sätti ja ilmoitti mielipiteenään että pyörä on heti työnnettävä ulos pois koska se aiheuttaa varmasti sairautta ja muuta pahoinvointia. Jossain määrin närkästyin ja sanoin attä se taitaa nyt olla täti joka pitää asunnossaan useampaa kissaa ja olenko minä, käydessäni luonaan, koskaan mainninnut että asuntonsa haisee hirvittävästi eräälle eritteelle. Keskustelu ei jatkunut. Täti lähti. Jätti, tosin, tuomisensa keittiön pöydälle. Jäin siis lievästi voiton puolelle. 

Exä tuli käymään
Oikein kakun kanssa. Oli liikkeellä harvaan kulkevalla bussiyhteydellä. Pukeutunut seksikkäästi lyhyeen ja paljastavaan kevätleninkiin ja hirmu korkeisiin korkokenkiin. Tiesi mikä minun libidooni tehoaisi. Tervehti iloisesti ja laittoi kakun ja kuohuviinin keittiön pöydälle ja esitti josko mokkamasterin laittaisin päälle. Otin pienen aikalisän ja kysyin että miksi hän näin pitkän ajan jälkeen tulee käymään. Oli tullut asumusero. Se, kuulemma, johtui valmentajansa vanhemmista jotka eivät tykänneet että heidän rintamiestalonsa vintillä loisii nuori nainen. Samaa mieltä olen minäkin: ei töitä kotiin, vain harrastuksia.

Exä lähti
Ent. avo, nyk. tyrkky, halusi että muuttaisi luokseni noin puoleksi vuodeksi asumaan koska hänen Tampereelta ostamansa asunto vapautuu vasta silloin. Että oltaisiin kuin ennen eikä muisteltaisi vanhoja riitoja ja hän voisi jatkaa yliopistossa opiskeluaan. Olin samaa mieltä: en minäkään halua riidellä joten jatkan asumista yksin edelleen ja olen keskittynyt nyttemmin vain työhöni ja harrastuksiini. Eikä nykyinen vuoteeni ole jaettavissa. Bussi Tampereelle tulee läheiselle pysäkille parin tunnin päästä. Heitin vielä perään että liftaamalla saattaisi olla mielenkiintoisempa matkata. 

Seuraava feminiini, Ruotsista
Tapasin kun hyödynsin Ikaalisten Kylpylän vanhempieni osaomistamaa majoitusta. Tietenkin tanssiravintolassa. Ilta ja yö meni hienosti. Yhteisen aamiaisen jälkeen vaihdoimme osoitteita ja alkoi kirjeitten lähettely puolin ja toisin. Sanoi tulevansa käymään Suomessa tapaamaan minua. Oli, kuulemma, vaihtamassa työpaikkaa. Saapui ja ensimmäinen ilta ja yö meni kivasti vähillä unilla. Aamupäivällä hän oli lähdössä työhaastatteluun. Soitteli sitten iltapäivällä että hyvin meni, töitä tuli ja hän tulee luokseni asumaan kunnes meille järjestyy asiallinen kämppä från Tammerfors. Sanoin että ei käy, mene hotelliin, motelliin tms. väliaikaiseen kämppään enkä aio muuttaa Tampereelle. Eipä kuulunut mitään sen jälkeen

Muita mielenkiintoisia tapauksia
Eräässä alkukesän mp-tapahtumassa kohtasin miellyttävän motoristinaisen Savosta jolla oli verbaalipuoli hallussaan ja muutenkin varsin edustava isokokoinen blondi nahkakamppeissaan. Eikä tällä kertaa rantaruotsalainen (Joita oli aiemmin jopa kaksi peräkkäin. Tavallaan keskikouluruotsista oli sillä tavoin hyötyä.) Mutta samassa  kokoontumisessa oli myös pariskunta joista molemmat olivat aluksi oikein miellyttäviä. Pääkaupunkiseudulta, oletan ja kaksikielisiä. Tämä kokoontuminen oli Kaustisen naapurikunnan ruotsinkielisen mp-kerhon järjestämä. Pariskunnan herra oli kovin viinaanmenevä  ja otti kuppia sen verran että ei ollut lähtijäksi keikkapaikalle eikä yleensä mihinkään. Pikkurouva ryhtyi piirittämään minua. Olin hieman vaivautunut koska olisi se isompi blondikin tyrkyllä. Keikkapaikalle mentiin moottoripyörillä. Yksi ei lähtenyt minnekään mutta kyytiin sain hänen kauniin rouvansa. Oikein sievä, vaaleatukkainen ja isorintainen. (Asuu nykyään Tampereella. Olen nähnyt parissa tapahtumassa.) Useampi kantribändi veti keikkansa ja ravinteita nautittiin. Makoiltiin kangasmaastossa lavan edustalla ja tämä isompi blondi sitten kainalooni asettui.

Loppunäytöksenä voisi esittää että muutaman päivän kuluttua em. asunnon ovella oli tämä rintava pikkublondi. Jäi yöksi. Mnn. Suhde ei edennyt. Olisi kyllä kiva tavata ja vain muistella.

Uusinta ja sen kertaus
Viikkoa myöhemmin saapui isompi blondi oven taakse SR Yamahalla. Lyhyesti kerrottuna möin rivitalokämpän ja muutin hänen luokseen Rautavaaralle. Se olikin sitten hieman pidempi ja osin varsin tyydyttävä suhde. Pientä rakoilua alkoi olemaan ja pettämisestäkin puhuttiin takanapäin mutta ainahan sitä kylällä juoruillaan ja päätin lähteä Mänttään jatkamaan aiemmin kesken jääneitä ilmailualan opintojani koska siitä maksettiin palkkaa ja työpaikka oli varma pitkäksi aikaa. Kyseinen vaaleverikkö seurasi kuitenkin Vilppulan asuntooni. Tilava pienkerrostalokolmio. Mikäpä siellä oli pötkötellä ja viettää vapaa aikaa.  Samalla liityin paikalliseen mp-kerhoon. Sinne on hyvät suhteet vieläkin. Meistä toinen jäi Mäntän seudulle ja toinen lähti ulkomaille. On moikattu kun on kohdattu.

Ennen blondin lähtöä
Tuttavapariskunnalle tuli ero. Rouva, punatukkainen, hoikka kaunotar liittyi seuraamme. Vietimme ensin railakkaan illan Vilppulassa mutta Tampereella, bileitten jälkeen, siirryimme asunnolle johon punatukalla oli avain. Eka kerta kolmistaan, minulle. Kolmanneksi pyöräksi, enimmäkseen, jäinkin. 

Puolikuiva kausi
Moottoripyöräilyä, mc-järjestötoimintaa Rovaniemeltä Brysseliin ja paljon siltä väliltä. Aktiivista kerhotoimintaa Vilppulassa, vähän Mäntässäkin ja jossain määrin Lahdessa. Näissä yhteyksissä tapasin miellyttävän ja vilkkaan, myös punatukkaisen naisen, jonka kanssa vietimme todella monia hauskoja hetkiä moottoripyöräillen. Mutta olin petollinen. Toisaalta hyvin kävi: hän on nyt yhtiökumppanini vaimona ja talon emäntä.

Lopullinen kohde
Motoristikaverin luona Savonlinnassa oli reippaanoloisissa motoristibileissä savolainen nainen jonka kanssa juttu kulki. Riiuumatkaa tuli sillä sillä niihin aikoihin asuin Mäntässä ja tein töitä lentokonetehtaalla Hornetien parissa ja myöhemmin avaruuspuolella. Sittemmin muutin Tampereelle ja erääseen hyshys-firmaan töihin. Liittyy militääripuolen suojaustekniikkaan ja ballistiikkaan. Ainakin silloin kun siellä toimin. Nyt eläkkeellä. Sama nainen sai töitä Tampereelta ja osoite sama. Nyt voi moottoripyöräillä ihan moottoripyöräilyn vuoksi ja kotiin on kiva palata. Nykyinen asunto Tampereella on viides. Aiemmat olivat keskustassa mutta hinnat nousivat niin päätimme muuttaa lähiöön. Sosiaalinen status laski mutta vuokra myös. Nyt jälkimmäinen on täälläkin nousussa.

Autotallia siivoamaan
Päivän projekti, tai kahden. Talliin on sijoittunut tavaton määrä tavaraa joille en enää tiedä säilytyspaikkaa. Ovat kaikki melkein tarpeellisia. Tai rahan arvoisia. Auto pitää saada rospuuttoajaksi talliin. Normaalisti siellä on yksi tai kaksi moottoripyörää. Talli on vuokralla. Syksy näyttää jatkuvan, ainakin tänään, kauniina. 

Jälkisanat

Nuorempana olin jyrkkä mielipiteissäni ja päätöksissäni. Se heijastui taatusti myös ihmissuhteisiin. Joitakin suhteita on ikävä, joitakin ei, enimmäkseen ikävä.

En ala määrittelemään suhteitani järjestykseen. Kaikissa on olleet hyvät ja huonot puolensa. Itsensä rankaisu on itsestä kiinni.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti