torstai 6. syyskuuta 2018

Ilta-ajelu Karhejärvelle

Syysillat alkavat olla mukavan vilpoisia ja metsän puut ja tienvarren heinikot alkavat esittää ruskan alkeita. Toistaiseksi on kuitenkin enemmän kesäistä kuin syksyistä.

Matkan aloitin Laukontorilta syömällä vajaan puoli metriä mustaamakkaraa. Annoksen hinta 5€.

Mustaa hillolla ja maidolla.

Laukontorin seutua kutsutaan myös Alarannaksi loogisesti eroksi Mustastalahdesta joka on Näsijärven puolella. Sielläkin on satama, risteilylaivoja ja ravintolapalveluita. Mutta vain kesäisin. Lähellä, Kortelahden toisella rannalla, on Särkänniemi. Sielläkin on talvella hiljaista.

Nimi Laukontori taas tulee Laukon kartanosta sillä Alarannasta sinne on vesitieyhteys. Laukko on Vesilahdella.

Ilmainen mp-parkki Laukontorilla.

Pysäköinti ei maksa mutta pysäköinninvalvojat kyllä kellottavat että liikaa ei kannata viivytellä. Parkki pyrkii olemaan toisinaan täytetty polkupyörillä ja moposkoottereilla. Olen niitä siirrellyt sivuun että moottoripyöräni mahtuu parkkiin. Tällä kertaa oli tilaa raivaamatta.

Myös Tammelantorilla on ilmainen mp-pysäköinti. Toisinaan siinä on autoja tai moposkoottereita. Pysäköinninvalvonta on armollinen niille. Oikeanpuolimmainen pyörä on pysäköity väärin. Viivan päälle ei saa pysäköidä.

 Pinninkadun mp-parkki.

Parkkipaikka on pikkukadulla torin takana. Sinne pitää kiertää koko kortteli vastapäivään sillä katu on yksisuuntainen.

Kolmaskin parkki oli liki Keskustoria Puutarhakadulla. Ratikkatyömaan takia se ei ole käytössä. Katsotaanpa tuleeko se paikka takaisin kun homma on valmis.

Poikkesin Kerholla iltapäiväkahvilla. Siellä olikin varsin paljon jäsenistöä paikalla. Muutama tunti vierähti sielläkin. Jotkut olivat jo tuoneet pyöränsä Kerholle suojaan syksyn viimoista.

Ajoin pienen lenkin pikkuteitä. Ensin Uutta Kuruntietä siirtymän Takamaantien risteykseen josta Viljakkalan suuntaan niin pitkään että oikealle käännyin suuntaan Karhe. 

Karhejärven kannaksella viivähdin kuvanotossa.

Karhejärvi syyskesän iltana.

Karhelta käännyin oikealle suuntana Mutala. Mutalaan pääsemiseksi pitää ylittää Uusi Kuruntie ja jatkaa Mutalan Helmen kohdalta Vanhalle Kuruntielle.

Karhe - Mutala väli oli hyvässä kunnossa. Parhaassa verrattuna muiden matkalla ajamieni pikkuteiden suhteen.

Mutalasta jatkoin Vanhaa Kuruntietä Ylöjärven keskustaan ja sieltä kotiin Kolmostietä.
Siinä tämän päivän ajelut. Poikkeuksellisesti ajoin Veloce-asetuksella. Se on hieman pirteämpi kuin Turismo-asetus. Kulutuslukemissa ei ole juurikaan eroa mutta kone vetää tasaisemmin Velocella myös alhaisemmilla kierroksilla. Pikkuvaihteilla tehoa leikataan. Vasta kolmosella saa täyden vääntömomentin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti