sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Nummijärviajo 2018


Lyhyt matka Tampereelta
Kauhajoen kaupungissa kirkasvetisen ja tällä kertaa lämpimän Nummijärven rannassa.

Joka kerta eri pyörä
Olen käynyt Nummijärvellä liki kaikilla moottoripyörilläni. Siitä oli kai lyöty jo vetoa millä pyörällä olen liikkeellä. Mielenkiintoisin matka oli Alkoholikäyttöisellä pyörällä. Nykyisin kyllä, mukavuussyistä, California 1400 GTS:llä jo toista kertaa.

Kuvia ei
Kuvia ei ole kun en ottanut. Samanlaisia kuvia olisi tullut kuin joskus aiemminkin. Väki on vain taas hieman vanhempaa.

Osaavat homman
Järjestävä seura on Kauhajoen Moottoripyöräilijät Ry.
Taas hämmästytti kuinka äkkiä pari vuorokautta voi kulua hyvässä seurassa.

Kevyt varustus
Liikkeellä olin Guzzi California 1400 GTS:llä. Ei tarvittu edes takalaukkua. Eikä erityisiä ajovarusteita. Farkut ja kerholiivi riitti varustukseksi. Silti tahtoi olla kuuma.

Vanhat kuviot
Matka paikalle meni vanhojen kaavojen mukaan: Tampereelta Ylöjärvelle ja Vaasantietä Hämeenkyröön. Viljakkalan kautta Kyrösjärven koillisrantaa seuraillen Luhalahteen kahville ja jäätelölle. Hauska ja vilkas paikka tuo Luhalahti City. Sieltä Tevaniemen suuntaan samaa tietä niin pitkään kuin sitä riitti. Jälleen pieni pöräytys Vaasantietä Parkanoon.

Mämmilän matkassa
Perinteiset treffit Mämmilä Mc:n porukan kanssa Parkanon Shellillä puolenpäivän aikaan. Söin samalla lounaan seisovasta pöydästä. Lihapullia ja muusia.

Hyviä teitä perille asti
Parkanosta Karvian kautta Nummijärvelle. Matkasta ei ole paljon kertomista. Tiet hyvässä kunnossa.

Helle karsi osanottajia
Väkeä oli normaali määrä tai ehkä hieman vähemmän. Varmaan ajankohtaan nähden lämmin ilma piti ihmiset ilmastoiduissa autoissa ja asumuksissaan kotosalla. Toki paljon muitakin tapahtumia oli samaan aikaan.

Lihaa ja muutakin herkkua
Tammisen Liha tarjosi lauantain päivällisen Rektum MC:n ja Mämmilä Mc:n porukoille. Erinomaista settiä normi puugrillistä. Piti nälän pitkälle sunnuntai-iltapäivään asti. Toki siinä välissä oli yksi niukasti syöty aamiainen. Tarjottavissa ei ollut mitään vikaa. Aina ei vain maita.

Mökissä kuumaa
Itse olin hieman hikisessä mökkimajoituksessa. Suurin osa kuitenkin teltoilla. Monta tuttua tapasin. Ehkä syntyi uusiakin ihmissuhteita.

Kokemuksen tuolla puolen
Pyöräni takarenkaasta oltiin hyvin kiinnostuneita. Toki puoleen ja toiseen. Auton rengas moottoripyörässä on monille vielä kokemuksen ulkopuolella.

Yksin kotiin kiertoteitä
Paluumatkan tein yksin. Karvia - Parkano - Kuru - Kyrönlahden ST1 jossa kahvia ja sämpylää. Santsikuppi myös.
Sen verran poikkesin Parkanossa että ajoin keskustan päästä päähän. Se ei ole kuin yksi tie: Teininä sillä suunnalla tuli pyörittyä paljonkin. Paljon mikään ei ollut yli neljässä vuosikymmenessä muuttunut. Taitaa olla muuttotappiokunta.

Miellyttävä ajosää
Paluumatka sunnuntaina oli hieman viileämpi. Oli mukavampi ajella, siksi hieman koukkasin. Tie Parkanon ja Kurun välillä on ensiluokkaisessa kunnossa ja oli mukava päästellä hieman vauhdikkaammin. Kulutus koko reissulle 5.7 litraa per sata km.

Kerholle pesulle
Pyörä oli aika ryvettynyt siitepölystä, maantiepölystä ja kuolleista pieneläimistä. Siksipä koukkasin Kerholle pesemään Californian ainakin pinnallisesti. Muutakin väkeä oli paikalla. Pesuun meni vähän toista tuntia. Rauhallisesti loivin liikkein varjon puolella työskennellen.

Pesun jälkeen vahaus
Huomenna vahaan pyörän. Ainakin ne osat jotka ovat kovimmilla kuten tuulenohjaimet ja lokasuojat sekä sivulaukut. Pakokäyristä täytyy irrottaa hellävaraisesti kiinni palaneet hyönteiset. Siihen on hyviä aineita. Samalla voin parannella vielä melko olematonta rusketustani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti