maanantai 6. helmikuuta 2017

MP-Näyttely 2017 Helsinki


Kerho järjesti kyydin
Kerhon bussikyydillä sinne ja takaisin. RM.Heino kustansi pääsyliput itselle ja vaimolle. Uusi pyörä hankittiin jo viime vuonna niin mitään paineita ei ollut hankintaosastolla. Hankintapäätös tuli nykyiseen pyörään jo vuoden 2013 näyttelyssä. Hankintaideaa piti hautoa kuten myös myös pankkitiliä. Eikä siihen mennyt kuin reilut kolme vuotta. Edellinen pyörä, hankittu 2005, olisi vielä mennyt usean vuoden ajopelinä mutta minkä teet kun mielihalu ottaa voiton.

Bussi koukkasi
Aamulla hypättiin bussin kyytiin klo 8.30 Automiehenkadulta. Matka meni totutusti: kerho tarjosi alkuryypyt ja arpajaisissa tuli joillekin voittoja. Kotiin viemisinä oli siitä riemusta led-valoinen taskulamppu. Messukeskuksen parkkipaikalla bussi pysähtyi liki perimmäiseen ruutuun joten hapen haukkaaminenkin puolen kilometrin kävelyllä tuli tehtyä. Sisälle pääsimme vähän yli 11.

Ohi jonon
Sisään, me sponsorilipun omaavat, pääsimme suoraan ilman jonotuksia. Narikkaan ei tarvinnut jättää mitään koska jätimme tarpeettomat varusteet bussiin.

Nuorin veli
Yllättäen nuorin veljistäni oli paikalla. Liekö hänellä ilmennyt kiinnostusta kaksipyöräisiin? Kahdella muulla veljelläni on jo Guzzit. Meillä veljeksillä on yhteensä seitsemän Moto Guzzia.

Ruuhkaa
Lauantainen ihmismäärä hieman ahdisti mutta hammasta purren kohti baaria. Vaimoväki oli siinä vaiheessa lähtenyt jo shoppailemaan. Mikä oli hyvä.
Parin rentouttavan jälkeen kierros muutamalla ennestään tutulla osastoilla joissa olen ollut aikoinaan töissäkin kuten MMAF, SMOTO ja Gruppo Moto Guzzi Finlandia ry:n osastoilla.

Kiinnostavaa
Mielenkiintoisia uutisia ja ehkä peräti sisäpiiritietoa kuulin erityisesti eräiltä "asioista hyvin perillä olevilta tahoilta". Lähinnä kiinnosti viikolla 8/2017 Eduskunnalle tuotava Hallituksen esitys HE 37/2017 moottoripyörien päällekkäisverotuksesta ja veneiden omistusveroista. Sain rauhoittavan näkemyksen asiaan.

Politiikka verissä
Asiat jonkin verran vielä kiinnostavat koska olen itse ollut järjestöhommissa kuten SMOTOn hallituksessa 11 vuotta joista kaksi kautta puheenjohtajana. Lisäksi MMAF:n hallituksessa sekä Gruppon hallituksessa eri mittaisia jaksoja. Asiaan kuului myös edustaminen SMOTOa Brysselissä ja muilla Keski-Euroopan paikkakunnilla joissa oli FEMAn ja FIMin kokouksia. Mutta niistä ajoista on jo pitkästi toistakymmentä vuotta aikaa. Mutta mielenkiinto politiikkaan on säilynyt. Pohjoismaissa oli ja on vieläkin NMR:n kokouksia hoitamassa pohjoismaista yhteistyötä motoristein kesken. Yksi kausi Liikenneturvan Hallintoneuvostossakin tuli istuttua. Siellä sai näkemyksen liikenteestä kokonaisuutena. Siksi moikattaviakin oli runsaasti eri ständeillä.

Mao-lakki matkaan
Gruppon ständiltä hain kaksi pitkähihaista Gruppon logolla painatettua teepaitaa joista toinen XXL ja toinen XL jos sattuisi laihtumaan. Lisäksi musta brodeerattu lippalakki. Vissiin jotain Mao-tyyliä.

Heinolla myyntiä
Mainittakoon että Heinon osastolla Guzzikauppa kävi. Muun muassa Bagger-tyylin edustaja MGX-21 Flying Fortress meni kaupaksi. Pikkumalleja siinä ohessa.

Kavereita tapaamaan baariin
Aika vierähti niin että tapaaminen Rektum MC:n kanssa sovitussa baarissa jatkoikin ajan niin että sieltä sitten suoraan linja-autolle ja kotiinpäin. Kulkuneuvossa oli riehakkaan oloinen tunnelma. Nuoremman pään jäsenistöllä oli japaninpyörien esitteitä Kawasaki-kasseissa. Meillä varttuneemmilla on jo unelmapyörät valmiina ensi suven ajoja varten. Ei kantamuksia eikä esitteitä. Ei edes valokuvia tullut napsituksi vaikka kamera oli mukana puhelimen ohella. Jälkeenpäin katselin että näyttelyn aikana oli tullut kymmenkunta yhteydenottoyritystä.

Melkein kotiovelle
Bussikuski koukkasi 130 tien kautta ja jätti vaimon ja minut kotia lähimmälle pysäkille. Matkalta otimme Nina Pizzasta evääksi pizzan. Seitsemän korvilla kotona ja pitsa syötynä. Jälkeenpäin ajateltuna kaikki kävi kovin äkkiä verrattuna entisiin aikoihin milloin huoneet olivat varattuna torstaista sunnuntaihin Messukeskuksen yhteydessä olevassa Holiday Inn hotellissa. Silloin tiesi käyneensä näyttelyssä.

Joskus lavallakin
Eräänä vuonna VIP-vieraana pidin MP-Näyttelyn avajaispuheen ja lopuksi esittelin suurelle yleisölle ujon oloisen nuoren miehen nimeltä Mika Kallio vaikka se ei mitenkään omaan agendaan kuulunutkaan. En ole koskaan pitänyt urheilusta. Mutta kai sitä on suvaittava kun moottoripyöräilystä on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti