tiistai 1. marraskuuta 2016

California 1400 GTS Takakaatumaraudat sivulaukkujen suojaksi osa 10

Yhdeksäsosa

Sen lisäksi että takakaatumaraudasta puuttuu vielä maali niin myös rekisterikilven teline. Alkuperäinen on aika kolhon näköinen ja kovin muovisen oloinen. Se saa mennä muovinkeräykseen.

Rautaa on helppo liittää rautaan joten taivuttelin 6 mm puikkoraudasta rungon kilpitelineelle ja siihen hieman levyä ja lattaa kilven valon ja kilven kiinnitykseksi. Siitähän ei jää juuri mitään näkyviin kun kilpi ja kilven valo peittää ison alan telineestä.

Hyödynsin alkuperäistä kilpivaloa. Se on riittävän pieni tarkoitukseen ja taatusti laillinen.

Taivuteltu lattarauta on kiinni lokasuojan rungossa.

On epäselvää kumpi tukee kumpaa: kaatumarauta lokasuojaa vain lokasuoja kaatumarautaa. Rakenteita on ainakin tuettu monelta suunnalta.

Kilpiteline koeasennuksessa.

Telinettä ei ole vielä kiinnitetty kaatumarautaan. Kilven valo on paikoillaan kokeeksi. Alhaalla pystyssä oleva lyhyt latta kannattelee jatkossa pakollista takaheijastinta. Huomenna hitsaan kilpitelineen kiinnitysosat kaatumarautaan. Tai myöhemmin. Aikaahan ajokauden alkuun vielä on muutama tilinväli.

Muotoilin karkeasti kilpitelineen levyosaa: upotus siksi että kilven alle mahtuu telineen alemman kiinnitysruuvin kanta. Jos telinettä tarvitsee taivuttaa se onnistuu heti kilpivalon alapuolelta.

Kuvassa mukana myös lokasuojan jatke.

Alkuperäinen kilpiteline hoiti lokasuojan jatkeen virkaa ennen. Mutta huonosti. Teki pyörteen joka tahri kilven. Nyt sen tilalle tulee lasikuituinen vastine. Ehkä teen myöhemmin hiilikuidusta ja epoksista injektoimalla siistimmän. Sitten kun tulee muutakin vastaavaa valmistettavaa. Lasikuituosa on kovettunut kevättalvesta lähtien. Alkaa olemaan maalauskunnossa niin että maali myös pysyy siinä.

Rekisterikilpiruuveja pitänee ostaa. Tulee siistimmän näköistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti