torstai 27. lokakuuta 2016

California 1400 GTS Takakaatumaraudat sivulaukkujen suojaksi osa 8

Kuudesosa.

Näen vaivaa
Kuudennessa osassa esitetyt taivutetut lattaraudat sain asennettua paikoilleen. Kokeeksi. Niitä pitää väännellä vielä. Asia ei yllättänyt. Kaikki täytyy kuitenkin viimeistellä ja siitä on aina oma vaivansa. Vaivan palkinnoksi saa kuitenkin helposti asennettavia osia.

Ensi sovitus
Nyt oli ensimmäinen kerta että pääsin sovittamaan kaatumarautoja paikoilleen niin että sain hahmoteltua miten ne suhtautuvat sivulaukkuihin. Tulos oli toistaiseksi tyydyttävä.

Oikean etuosan sovitus.

Viimeisiä hitsauksia
Hieman lisää vinotukea pitää taivuttaa, lyhentää ja hitsata kiinni kaatumarautaan niille tietämin missä näkyy hento pystyviiva. Samoin toisella puolella. Vinotuki jää liki huomaamattomaksi johtuen asennostaan ja sijainnistaan mutta on oleellisesti tarpeellinen tukevuuden kannalta. Oikealla näkyvä lattarauta ei juuri mitään kannattele.

Vasen puoli.

Jotenkin näin
Tältä se sitten tulee näyttämään kunhan on valmiimpi. Huomenissa ehkä pääsen hitsailemaan osia toisiinsa. 

Taivutus ja lyhennys
Putken on tarkoitus liittää molemmat puolet toisiinsa ja kiertää lokasuojan jatkeen takakautta.

Keskellä oleva putki vaatii taivuttamista.

Välimatkoja
Mutkan teko ei ole iso asia mutta hieman työläs. Pitää ajaa noin viisikymmentä kilometriä ennen kuin pääsen taas sovittamaan tuliko taivutus oikeaan kulmaan. Pyörä on Kerholla ja taivutuslaite Pajalla. Mutta kuluupa päivä ja saa katsella syksyisiä maisemia ajellessa. Pakettiautolla.

Muovitöitä kesken
Lokasuojan jatke on vielä leikkaamatta muotoonsa ja maalityyppi valitsematta. Nyt on kaksi vaihtoehtoa mihin sijoitan rekisterikilven: keskelle vai vasemman sivulaukun takapään tietämille. Jotenkin nyt tuo keskikohta houkuttaa kaatumaraudasta alaspäin. Mutta voin sitä miettiä vielä lopputalven ajan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti