keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Tiistaiajelu ja Tampereen seudun Guzzistit


Ilta-ajelulla nätissä säässä
Kun kerran syyssäät suosivat niin on mukava lähteä ilta-ajelulle kun kohdekin on tiedossa: tällä kertaa Siuron Koskibaari.

Mutkan kautta koukaten
Oma reittini kulki Tampereelta Ylöjärvelle josta Viljakkalan kautta Hämeenkyröön ja sieltä Mahnalan läpi Siuroon ohi Linnavuoren. Kahvittelua baarin terassilla ja kun päivä alkoi hämärtymään niin kotiin Nokian kautta koukaten hakemassa kaverin omenapuusta muovikassillisen hedelmiä.

California Mahnalan kansallismaisemassa.

Koskibaarin terassilla.

Siuronkosken silta ja taaempana Porin rata.

 Ajamani reitti.

Puimanajokoneita ja muuta hidastetta
Kyseinen reitti on pääosin, moottoritieosuutta lukuun ottamatta Tampereelta Ylöjärvelle, maaseutua ja pienemmillä teillä erityisesti liikkuu maatalouskoneita. Niin nytkin. Voi tulla vastaan tien täydeltä leikkuupuimuria ja tiellä voi olla savea ja siihen verrattavaa likaa.

Kansallismaisemissa
Matkalla on runsaasti paikkoja joissa näkee tyypillistä pirkanmaalaista luonnonmuotoa. Erityisesti Mahnalan seutu on maisemiltaan sekä asutukseltaan käymisen arvoista seutua. Lähinnä reitti Hämeenkyrön ja Siuron välillä.

Omakotitaajama
Siuro on jyrkähkö mäki kosken rannalla. Liki koko mäki on asutettu omakotitaloilla. Ovat samaan malliin rinteessä kuten esimerkiksi Pispalassa. Näkemisen arvoinen paikka putiikkeineen. Puukirkko on korkeimmalla kohdalla.

Siuron Koskibaarista saa myös ruokaa kuten pizzoja.

Jumesniemen reitti
Myös tie Jumesniemen kautta on ajamisen arvoinen. Tie on kestopäällystetty kuten muutkin kuvaamani reitin osuudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti