tiistai 5. heinäkuuta 2016

Työmaa kaukana eikä tule takaisin


Lentokoneita
Aikanaan olin F/A 18 Hornet-valmistuksessa kun niitä tehtiin vastakauppoina USAn Merivoimien Ilmavoimille. Varsin motivoivaa työtä sekin mutta ei verrattavissa avaruusalustekniikkaan.
Hornetia ennen valmistin potkuriturbiinikone Redigoa. Siitä voisi sanoa että oli hienoa olla siinä porukassa. Jos perusmuotoisesta asennustyöstä voi nauttia niin se aika kai oli sitä. Redigon valmistus siirtyi sittemmin Italiaan Aermacchille.

Kummia hommia
Viime vuosituhannen loppupuolen ja vaihteen aikoihin olin tekemässä avaruusaluksia. Yksi niistä, Rosetta-luotain, on nyt tehnyt tehtävänsä ja jäi avaruuteen komeetan kumppaniksi.
Rosetta

Satelliitti
Rosettaa edeltänyt satelliittityömaa jatkaa edelleen hommiaan menestyksellisesti: XMM
Ehkä se joskus palaa maan ilmakehässä...

Aiempaa ilmailuhistoriaa
Palvelin varusmiehenä Suomen Ilmavoimissa jossa kävin Ilmavoimien Teknillisen Koulun peruskurssin (Kuorevesi 1978 - 79) ja suoritin loppupalvelukseni Rovaniemellä Lapin Lennostossa aluksi korpraalina sittemmin alikersanttina muutaman viikon ja kohta kersanttina Fouga Magister ja Saab Draken -koneiden parissa. Sieltä siirryin Nokialle Valmet Oy:n palkolliseksi asentajaharjoittelijaksi Linnavuoreen. Sotilasarvo reservin ylikersantti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti