keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Halpisbensahanan sovitus Guzzin tankkiin


Halvalla
Kaikkea nuukuus teettää. Paikallisen H-D -kauppiaan hyllyssä on 20€ bensiinihanoja. Tietenkään niissä ei ole sopivaa kierrettä kiinnitykseen Guzzin tankkiin. On sisäpuolisia ja ulkopuolisia tankin kierteitä varten varustettuja hanoja. Nyt valinta osui 22 x 1 mm kierteellä varustettuun hanaan. Guzzin tankin 16 x 1 mm kierteeseen pitää tehdä sovitin. Pelkkä kierresovitin ei riitä vaan sen tulee olla myös jonkin verran epäkeskeinen koska hanan "mehupilli" ei ole keskeisesti sijoitettu että se osuisi suoraan kiinnityskierteen keskellä olevaan noin 10 mm reikään.

Harjoituskappale
Ensimmäinen versio on mitoitusprototyyppi enkä ottanut siinä huomioon esteettisiä aspekteja. Seuraavat ovat sitten nätimpiä.

Osanumero ja hinta.

Sovitinkappaleproto paikoillaan.

Epäkeskeisyys on selvästi näkyvillä.
Sorvasin sovittimen kovasta seosalumiinista koska sen koneistaminen on helppoa. Lopullisen version teko pronssista voisi olla edustava.

Hana koeasennuksessa.

Kiristys kiintoavaimella jatkossa
Mitoitus on nyt selvillä. Seuraavasta tulee sirompi ja kiristämistä varten siihen tulee avainkuusio tuohon kohtaan jossa näkyy pihtien jälkiä.

Kaksi kierrettä
Välimutteri on toisesta päästään vasenkätisellä kierteellä varustettu. Toisesta päästä normaali. Tapa on yleinen polttoainehanojen kiinnityksessä.

Kiinalaista nuorisotyötä
Itse mutteri aiheutti harmia: sen kierre ei ole yhdensuuntainen sen ulkopinnan kanssa. Luulin aluksi että mutteri menee aina "väärille kierteille" koska siltä se näytti. Ongelma selvisi muutaman yrityksen jälkeen. Valmistusvirhe kyseessä.

Olkoon
Mutta kyllä tästä käyttökelpoinen hana saadaan vaikka vino mutteri hieman harmittaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti