keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Sääksjärvi Trike Sytytyslaitteelle teline ja sovitinjohto


Nelikanavaisesta kaksikanavaiseksi
Digitaalinen ja säädettävä Ignitech-sytytysyksikkö tarvitsi sovitinkaapelin sopiakseen Moto Guzzin sähköjärjestelmään. Toisaalta kyseistä sähköjärjestelmää ei vielä ole mutta nyt on ainakin alku.

Tarpeelliset liittymät
Virta- ja maajohto, johdot pickupeille, sytytyskäämeille ja johdot kaasunasentotunnistimelle. Minimijohdotus. Mitään lisätoimintoja en laita vaikka kaiken varalta yhden ohjaussignaalijohdon jätinkin varalle.

 Boksi ja sovitinkaapeli.
Pikaliittimillä
Liittimet ovat Superseal-valikoimasta kaksi- ja kolmejohtimisia uros- ja naarasliittimiä. Liittimet on valittu siten että väärää kytkentää ei voi käytännössä tehdä. Teoriassa kyllä mutta sitten jää kyllä toiminnot pois. Johtimet merkitsin maalarinteipillä sekaannusten välttämiseksi. RS-liitin on ohjelmointia varten. Johtimia on 10 kpl.

Teline sytytysboksille
Leikkasin millimetrin paksuisesta ruostumattomasta teräslevystä palan jonka taivuttelin sytytysboksin muotojen mukaan. Siten boksi ikään kuin kiilaantuu paikoilleen telineeseensä. Sytytysboksin muoto kun on lievästi kiilamainen ja niin on telinekin. Kiinnitysruuveille tein upotukset. Kiinnitys tulee matalilla kumipuskureilla värinöiden eliminoimiseksi. Itse elektroniikka ei värinöistä paljonkaan välitä mutta kokemukseni mukaan niin vältetään kulumisvaurioita liittimessä. Se tietenkin edellyttää että johdinnippu on myös kiinnikeen reunassa kiinni.

 Koko setti telineessään.

Teline alta.

Teline sivulta.

Helposti tavoitettavaan paikkaan
Pyörästä pitänee vielä katsella tälle hyvä paikka. Oletettavasti entisen akkutilan tietämillä on hyvästi tilaa. Sytytyspuolille, kunhan tilaus saapuisi, on löydettävä myös paikka.
Välillä on mukava tehdä ns. ei kovin haastavia hommia.

Tuettu
Boksin sivuille tein kiinnityksen johdinnipulle liittimen värinöiden eliminoimiseksi. Toiselle sivulle pienen kynnyksen nippusiteestä minkä yli boksin reuna työnnetään ja se lukitsee boksin paikoilleen tukevasti. Haluttaessa boksi pois telineestään nippuside katkaistaan ja lukitus on poissa.

 Johtonipun kiinnitys.

Sytytysyksikön lukitus telineeseen.

Nippusiteet poikki
Jos tarvitsee irrottaa laite pyörästä niin se käy helposti katkaisemalla kaksi nippusidettä. Paikka on valittava siten että laitteen voi vetää kotelostaan ulos helposti.

Jo yli kymmenen vuotta
Olen käyttänyt tämän merkkisiä sytytysjärjestelmiä pitkään. Varsin noitteettomasti ovat toimineet.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti