keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Tallin ulkovaraston inventaario


Tavarat katon alla
Tallin ulkovarasto on ollut hallitsemattomassa tilassa siitä asti kun kyseisiin tiloihin muutin. Muutossa tavarat vain kannettiin sisälle ja laskettiin pakkauksissaan varastotilan sepelipohjalle. Sen jälkeen tavaroita on tullut tietenkin lisää ja aiemmat kamat ovat jääneet uusien kerrostumien alle.

Ryhdistäytymistä
Piti ottaa itseä niskasta kiinni samalla kertaa kun varsinaisen tallin verstaspuolen siivous ja uudelleenorganisointi on työn alla. Eilen ja tänään alkoi tapahtua.

Edullinen varastohylly
IKH:lla oli tarjouksessa kuvan mukainen varastohylly. Erikoistarjous pikkuvikaisesta hyllystä oli 49,50€. Kävin ostamassa niitä neljä kappaletta. Siitä syntyy lähes 30m hyllyä.

Varastolaatikoita
Lisäksi hankin samalla reissulla Motonetistä 12 kpl muovisia varastolaatikoita. Hyllyjen kokoonpano otti aikaa reilut kaksi tuntia. Helpoimmat koottavat mitä olen hyllyjä kasannut: ei pikkuosia eikä hankalia lukituksia. Sen kun latoi osia paikalleen ja hiukan muovivasaralla saatteli.

Raakaa lajittelua
Ennestään oli eri lähteistä kertyneitä isompia varastolaatikoita jotka tyhjensin niissä olleista tavaroista ja hieman pesin törkyisempiä. Nyt on enää tavaroiden lajittelemisen vaiva: pahvinkeräykseen vanhat risaiset pahvilaatikot, epämääräinen rautaromu myös keräykseen ja roskat roskiin. Varsin paljon löytyi komposiittimateriaaleja.

Ongelmajätettä
Löytyneet hartsit ovat vanhentuneita ja vietävä ongelmajätteisiin. Aramidia ja hiilikuitukangasta löytyi jokunen neliö kuten lasikuituakin. Pääosa lasista tosin katkokuitua. Niille löytyi nyt asialliset laatikot joten eivät vie paljon hyllytilaa. Myös säkitysmuovia ja muita säkitysmateriaaleja löytyi mikäli tarvitsee joskus tehdä alipainesäkityksiä.

Terästä ja muuta metallia
Metalleista varastossa oli melko monta metriä rosteriputkea ja -mutkia. Niillekin voi olla käyttöä.
Ns. mustaa rautaa eri muodoissa on useampi kymmenen kiloa. Niille taidan tehdä erillisen telineen seinälle.

Kevyet ylös, painavat alas.

Väitetty tukevaksi
Ilmoitettu kantavuus on yli 300kg per hyllytaso. Kokonaismaksimikuorma olisi aika hurja: yli 7 tonnia! Nämä tavarat eivät ylitä sitä lukemaa.

Tilaa syntyy
Kuten näkyy, hyllyn ympärille on muodostunut tyhjä alue. Erityisesti erilaisten osien lasikuitumuotit vievät runsaasti tilaa. Kohdassa missä on nyt sekalaista romua ja polkupyörän vanteet olen pyhittänyt runkohyllyksi. Siihen mahtuu oikein hyvin riisuttu Tonti-runko.

 Hyllykkö pyörävaraston puolelta.

Näkösuoja tavaroille
Alkoholipyörän perä hieman pilkistää. Verstaan puolella on vielä kolme tai neljä isoa laatikkoa. Niistä hyllykkö jo tuleekin varsin täyteen. Hyllyn yläpuolella näkyy valkoinen pressu. Sen funktio on estää pikkulintujen jätösten kertyminen pyörien ja tavaroiden päälle sekä peltikaton satunnaisten vuotojen valuminen tavaroihin. Tila on hyvin korkea. Ei siis mikään luksustila mutta onpa ainakin näkösuoja eikä lumi pääse sisään.

Perkaamatonta aluetta.

Kesähuoltotila
Kuvassa näkyvästä alueesta olen suunnitellut kesäaikaista pyörien huoltotilaa. Pyöränostin on jo hankittuna. Lattiaksi täytyisi saada tälle alueelle jonkinlainen levy tai muu tasainen pinta. Muutoin pikkuosat hukkuvat sepelin joukkoon.

Työkalut kahteen paikkaan
Työkaluvaunu tarvitaan myös ja se ei sepelillä liiku. Tuplatyökalut ovat jo olemassa eli varsinaisessa verstaassa on ykköskalut ja tähän tilaan tulee kakkoskaluille vaunu. Tilaa on neljä metriä kertaa kuusi metriä joten ahtaudesta ei tarvitse kärsiä.  

Tarrat laatikoihin
Huomenissa otan käyttöön Dymo-kirjoittimen ja laitan joka laatikon päätyyn tai kylkeen mitä missäkin on. Muistin varassa ei homma toimi. Hyvä tästä vielä tulee kunhan malttaa lajitella ja sovitella.

Puhdistukseen
Iloinen löytö oli että eräästä säkistä paljastui paksu nippu vanhoja lakanoita. Niistä voi leikellä sopivia kaistaleita kertakäyttöpyyhkeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti