tiistai 28. lokakuuta 2014

GuzziDiag ja KKL-kaapelin FTDI-siru


Tärkeää GuzziDiagin käyttäjille 
KKL-kaapelin FTDI-sirun ajurin päivitys voi lopettaa kaapelin toiminnan koska sirun alkuperäinen valmistaja on laittanut liikkeelle uuden ajurin joka tulee automattisesti Windows-päivityksen mukana ja tekee piraattisirut käyttökelvottomiksi. On vaikea tietää kenen valmistajan tekemissä ja minkä liikkeen myymissä kaapeleissa on oikea siru. "Sirutappaja-ajuri" on 2.12
Alla ohjeita miten kyseiseltä ongelmalta voi säästyä.

Tärkeä huomautus
Muutamia seikkoja on huomioitava näinä aikoina. Windows päivityksissä on mukana tullut USB-laitteiden ajureita jotka eivät sovellu sellaisille KKL-kaapeleille joissa ei ole alkuperäinen FTDI-siru vaan klooni.

Lainaus GMGF:n työkalupalstalta
"Automaattisen Windows Update -päivityksen jälkeen on voinut tulla ongelma. 29.09.2014 julkaistu 2.12 ajuri tekee väärennetyn FTDI-sirun lopullisesti käyttökelvottomaksi. USB-KKL kaapeleiden väärät sirut lienevät suurin ”hankaluus” mitkä käytännössä estävät GuzziDiag –työkaluja saamasta yhteyttä ecuun. Käyttöön valittiin aikanaan ”FTDI 232RL” –siru koska sen avulla saatiin aikaiseksi eri ecumallien tarvitsema toisistaan poikkeava yhteys- ja tiedonsiirtotapa.

Voiko käyttää
Jos epäilee että tuo uusin "killer ajuri" 2.12 on asennettuna eikä uskalla laittaa johtoa kiinni USB porttiin (jos siinä sattuu olemaan piraattisiru, se menee käyttökelvottomaksi) mitä voi tehdä?

Apua löytyy
Täällä on apuohjelma, jonka avulla voi katsoa kaikki laitteet laittamatta KKL-kaapelia kiinni PC:hen (normaalisti laite ei ilmaannu laitehallintaan ennen kuin laittaa johdon kiinni, vaikka valitsisi "näytä piilotetut laitteet")

Linkki
Sivun alalaidassa on pienellä latauslinkit "Download USBDeview / Download USBDeview for x64 systems" joista voi ladata omaan käyttöjärjestelmään sopivan ohjelman. Lataa ja tallenna ohjelma, avaa zip paketti.  Käynnistä ohjelma (kaksoisklikkaus "USBDeview.exe", ei tarvitse asennusta). Ctrl+f (find) ja siihen ftdi. Menee riville USB serial converter.  Sitä kaksoisklikaten, avautuu ikkuna jossa näkyvät kaikki tiedot (liitekuva). Kohdassa "Driver Version:" on asennetun ajurin versionumero.

Toinen tapa
klikkaa sarakkeen otsikkoa ”Description” => lajittelu aakkosjärjestykseen. Siirry riveille ”USB Serial Converter” ja avaa ne kaikki yksi kerrallaan kaksoisklikkaamalla.

Tappajan poisto
Jos löytyy ajuri 2.12 ja tietää että kaapelissa on piraattisiru, ajurin 2.12 poisto FTDI -sivuilta support/utilities ladattavalla "CDM Uninstaller 1.4" (Windows Device Driver Uninstaller) ohjelmalla ja vanhan ajurin asennus GuzziDiag sivuilta." Lainaus päättyy.

Tämmöinen ikkuna pitäisi tulla näkyviin:


Tietokonesulkeiset
Vasemmassa alakulmassa näkyy ajurin version numero joka on tietokoneellasi kun olet tehnyt ylempänä olevan tarkastuksen. Jos se ei ole 2.12 niin hätää ei ole. Itselläni se on 2.8.30.0. Taidan silti ladata alkuperäisen 2.08.14-version koska itselläni on useampia kaapeleita joissa voi olla piraattisiruja. 
Jos mikropiiri on alkuperäinen oikea niin silloin ei ole vaaraa. Liikkeellä on kloonikaapeleita jotka eivät enää toimi kuten pitäisi jos kyseinen ajuri sen nitistää. On epäiltävissä että klooneja on liikkeellä mutta omistajansa voi yllä olevilla ohjeilla tarkastaa että homma pelaa jatkossakin. Eli ennen kaapelin kytkemistä pientä tietokonejumppaa.

Lainaus GMGF:n työkalupalstalta
"Jos ei ole varma että oman kaapelin siru on alkuperäinen Ftdi-siru niin automaattiset ajuripäivitykset voi estää Windowsissa. Tässä ohje W7 käyttikselle: Start, kirjoita ikkunaan ("hae ohjelmistoista ja tiedoista") ”laite” => valitse esiin tulevasta valikosta ”muuta laitteen asennusasetuksia” => haluatko windowsin lataavan laitteiden ohjainohjelmistot ja luonnolliset kuvakkeet => ei, haluan valita itse => älä koskaan asenna ohjainohjelmistoja windows update palvelusta. Samasta paikasta toiminnon vai laittaa taas käyttöön." Lainaus päättyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti