sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Mänttäläinen identiteetti


Kartanon uusi museo
Joenniemen kartanossa Mäntässä on Gösta Serlachius -taidemuseo. Paikka käsittää vanhan kartanorakennuksen ja hiljattain valmistuneen uuden näyttelysiiven. Tämä paikka ei suinkaan ole ainoa paikka Mäntässä jossa voi nähdä taidetta. Keskustassa ja sen liepeillä on useitakin toisten tekemien teosten katseluun sopivia paikkoja. Erityisesti parhaaseen turistiaikaan kesällä on muitakin kuin tässä linkissä mainitut: http://www.serlachius.fi/fi/

 Joenniemen sisäänkäynti parkkipaikalta päin katsoen.

Ville Lenkkerin valokuvanäyttely.

Päärakennuksessa niille joille ei nykytaide uppoa
Kartanon päärakennuksessa on näytteillä Suomen taiteen kulta-ajan taiteilijoiden töitä hiljakseen vaihtuvina näyttelyinä. Taulut ja veistokset ovat enimmäkseen 1800 -luvun lopulta ja seuraavan vuosisadan alkupuolelta. Näkemisen arvoisia eivätkä niiden katsominen silloin tällöin haitaksi ole. Tampereelta pääsee junalla Vilppulaan, henkilöautolla tai moottoripyörällä noin tunnissa hyväkuntoisia teitä myöden.

Valmistui hiljattain
Yllä oleva kuva on uudesta "siivestä" jossa on hyvin tilaa tilateoksille ja videoesityksille.

Villen oivaltavat kuvat
Tosin tällä kertaa pysäytti parhaiten Ville Lenkkeri valokuvineen. Hänellä on vahvat juuret Mäntässä mutta ilmeisestikin hän kykenee näkemään mänttäläisten sielunmaisemaan varsin hyvin.

Asuin paikkakunnalla
Itsellä aiheesta omakohtaista kokemusta koska asuin siellä vuosituhannen vaihteen kahta puolta useita vuosia parissakin eri osoitteessa keskustassa. Siksi nämä kuvat saivat naurattamaan ja tuntemaan häpeääkin mänttäläisten puolesta. Ominaisuus joka heiltä itseltään saattaa puuttua.

Vilppulaan syömään
Joenniemessä on ravintola mutta nähdäksemme paikallista rahvaan ravintolakulttuuria kävimme Vilppulan puolella ruokailemassa ravintola Isabellassa. Tavallista hyvää ruokaa seisovasta pöydästä ja listalta muuta. Esimerkiksi grillituotteita. Kohtuulliseen hintaan. Vaikka taide on tärkeää mutta ei se vatsaa täytä. Isabella täytti.

Kiitoksia Latelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti