sunnuntai 31. elokuuta 2014

Trike Weekend Ruovesi


Lähimatkailua
Latimon kanssa poikkesimme Ruovedellä katsomassa tehdasvalmisteisia trikejä.

Tehtaassa tehtyjä
Pääasiassa olivat takamoottorisia. Osa perinteisesti VW-koneella mutta myös muillakin moottoreilla kuten Fordin valmisteilla ja V-moottorikin taisi yhdessä mallissa olla, takana.


Satamassa syömässä
Samalla tuli testattua Ruoveden uusi Satamaravintola ja ennestään tuttu laivaravintola Katrina. Satamaravintolassa oli kohtuullisen hyvä ruoka. Lähinnä grilliruokatarjouksia. Salaattipöytä on myös kelvollinen. Katrinalla kahvit. Siellä tapasimme kolme herraa viidestä joilla on Honda CBX-muskelipyörät.

Käyttöpyöriä, ei entisöityjä.

Tuttuja laitteita
Juttelimme hetken kuusimukisista ja niiden omistajista. Aikanaan kun tämmöisikin korjasin niin on niin kuin lukkarinrakkautta kuusimukisiin rivikoneisiin. Ja onhan itsellänikin vielä yksi kuudesti laukeava.

Haapasaareen leirintäalueelle
Nämä siis satamassa. Leirintäalueen puolella olivat triket. Olisikohan ollut yhteensä noin kahdeksan trikeä paikalla.

Triket lähdössä kiertoajelulle.

Ei ollut turha reissu
Kiertoajelun jälkeen olimme Latimon kanssa muutaman tunnin juttusilla näiden trikeveljien kanssa. Mukavaa sakkia. Muutaman hyvän ajatuksen tai oivalluksen sain sillä reissulla. Kannatti käydä.

Tässä yksi vaunutyyppi jota on hyvä vetää triken perässä.

Pieni vaurio
Muutamia havaintoja tuli tehtyä S. Trikestä. Peruutusvaihde sanoi sopimuksen irti. Ilmeisesti alennusvaihteen rataspari menetti joitakin hampaitaan. Järeämpi alennusvaihde on jo hankittuna.

Nykäisy
Toinen havainto, joka ei toistunut, säikäytti hetkeksi: kiihdytyksessä kolmosvaihteella noin 100 km nopeudessa tapahtui kova nykäys. Ilmeisesti kyse oli moottorin käyntihäiriöstä kun ei muuta vaivaa ilmennyt. Matka jatkui sen jälkeen aivan normaalisti eikä nykimistä enää loppumatkalla ilmennyt. Ei tosin tarvinnut niin kovasti kiihdyttääkään. Jotain piilevää siis voi vielä ilmentä. Viat yleensä pyrkivät pahenemaan niin eiköhän tämänkin nykäyksen taustat vielä selviä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti