keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Sääksjärvi Trike Jarrutesti läpäisty


Nippanappa
Vaikein asia on tehty. Jarrutestistä tuli hyväksyntä rimaa hipoen ja moitteiden kanssa. Testauspaikka Märkiön Grilli jossain Nurmijärven takana Hangontien varressa. Matkaa edestakaisin tuli noin 300 km.

Tekemäni hinauslaite aktiivikäytössä
Trike oli hinauksessa auton vetokoukussa mennen tullen. Liikennettä tarkkailevat poliisit eivät olleet kiinnostuneet hinaustavasta vaikka pitkiä katseita loivat yhdistelmäämme.

Tuli kiirus
En ehtinyt saada viime viikolla tilaamiani uusia vanteita ja renkaita testiin mennessä ja testistäkin tiesin ajankohdan ja suorituspaikan alle vuorokausi ennen testiä. Kyse oli vanhojen renkaiden huonosta pidosta eikä niinkään jarrujen huonoudesta. Etujarrun suhteen ei ollut minkäänlaista epäilyäkään vaadittujen kiihtyvyysarvojen alittamisesta mutta takarenkaat olivat liian liukkaat. Asia korjaantuu lähipäivinä.

Kiihkeä aamu
Testipäivän aamuna ei oikean puolen jarrun toiminta tullut lainkaan kuntoon. Ostamani jarrusatula ei vain suostunut toimimaan. Ostopaikka ei kyennyt toimittamaan saman aamun aikana uutta satulaa takuuseen vaan piti keksiä korvaava osa. Ja heti. Sellainen löytyi noin kilometrin päästä pajaltani Startax-varaosatukusta. Valitettavasti hintaa tuli liki kaksisataa euroa. Sitä ei kuitenkaan kannata kauheasti murehtia sillä sen ansiosta jarrutesti läpäistiin.

Taukopaikalla matkalla takaisin.

Katsastamaton peli
Trike oli tietenkin hinauksessa koska sitä ei ole katsastettu vielä oikeaan ajoneuvoluokkaan. Se ei ole edes mahdollista ilman hyväksyttyä jarrutestiä. 

Testit maksuun
Kun saan jarrutestitulokset kouraan ja maksettua testauskulut niin varaan ajan katsastusasemalta ajoneuvoluokan muutosta varten. Katsastus läpäistynä saa ajaa välittömästi ja ihan laillisesti. 

Katsastus on muodollisuus
Katsastuksen läpäisemättömyydestä ei ole pelkoa vaan se on vain muodollisuus jossa todetaan muutokset, otetaan mitat ja paino sekä tarkistetaan pyörän identiteetti. Rahaa siihen menee vajaa 200€ muodollisesti.

Leppoisa matka 80 km/h
Latimo oli matkassa mukana vertaistukihenkilönä. Ehdittiin kuunnella useampi CD-tallenne mennen tullen. Hinatessa kun ei saa ajaa 80 km/h lujempaa joten olimme moottoritiellä tukkeena yli kolme tuntia. Kahvilla käytiin useamman kerran sekä kerran myöhäisellä lounaalla.

Säätila suosi ilmastoidulla autolla matkustamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti