tiistai 6. toukokuuta 2014

Tietoliikennettä


Sopimuksettomaan tilaan
Puhelinyhtiö ilmoitti että kahden vuoden mobiili (3/3,5G) liittymäsopimus on päättynyt. Se tarkoittaa myös sitä että netin käyttö maksaa enemmän sopimuksettomassa tilassa. En tuohon heti kerennyt reagoimaan ja kummasti ryhtyi olemaan nettiliikenteessä ruuhkaa ja sivujen avautumien hidasta vaikka aiemmin pystyi katselemaan HD-tasoista elokuvaa. Nyt ei pyörineet kunnolla edes sumuiset Youtube-videot. Kumma juttu.

Vanhalla mennään
Vaivauduin tänään tekemään asialle jotain eli otin yhteyttä ko toimijan markkinointiin. Vanhaa sopimusta jatkettiin vaikka 4G olisi mokkuloineen maksanut vain seitseman euroa enemmän per kuukausi. Pelasin varman päälle enkä siis hankkinut lisää vauhtia liikenteeseen vaan vanhoilla tutuilla urilla mennään. WiFi-asemana toimii kirjahyllyn kulmalla vanha Nokia N9. Asia ei ollut myyjän mieleen mutta siihen hänen oli tyytyminen.

Ei pelaa kesämökillä
4G ei toimi, toistaiseksi, kesämökillä eikä satunnaisessa käytössä juuri muuallakaan maaseudulla. Tätä myyntihenkilö ei suostunut myöntämään vaan vakuutti että 4G toimii ihan kaikkialla lukuun ottamatta joitain tunturialueita. Eipä ole tainnut myyjäparka käydä kaupunkialueen ulkopuolella kun tuollaisia suustaan päästelee. Sopimus on kaksivuotinen joten lohduttelin häntä että ehkä hän seuraavaksi saa myydä minulle 4G-sopimuksen.

Muutosvastaisesti
Muutenkaan en ryhtynyt mitään muuttamaan koska yhteys kesämökille ja useimpiin muihin paikkoihin joissa olen nettiä tarvinnut on ollut varsin moitteeton ja kahden liittymäni yhteinen puhelinlasku nettiyhteyksineen on ollut kuussa 20 - 30 euron luokkaa. 4Geetä en osaa vielä kaivata. Taloyhtiössä on tarjolla laajakaista yhtiövastikkeeseen sisältyen mutta sitä on vaikea ottaa reissulle mukaan vaikkakin käyttö kotona onkin runsainta.

Taas on nopeaa
Nyt kun sopimus on uudistettu niin taas tuntuu homma pelaavan ja sivut aukeilevat tuosta vain. Kysyin myyjältä että hidastaako sopimuksen loppuminen nettiä? Ei kuulemma hidasta tämän sopimuksen mukaan mutta jotenkin vain siltä tuntui. Ehkä sitä ei vain haluttu tunnustaa.

Perusdata ja siihen maksullista lisädataa
Aiempi, edellisestä noin viiden vuoden takainen sopimukseni oli sen tyyppinen että jos kuukauden "paketti" tuli täyteen niin yhteys putosi perusnopeudelle ja vain lisää maksamalla sai nopeuden nostettua. Nyt oli hieman sama fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti