maanantai 24. maaliskuuta 2014

Maakunnan viimeinen Molykote A -purkki


Jossain voi olla
Tai voihan niitä vielä jossain olla mutta minä en tiedä missä. On kuulemma pienpakkausten myynti lopetettu mutta isoissa, useamman kymmenen litran kannuissa sitä saa edelleen. Huhu kertoo että jossain Hämeenlinnan suunnalla olisi, tämän kirjoitushetkellä, vielä litran astioita myynnissä. Hyvä kimppaostos.

Molykote A Dispersiota 1,5 purkillista.

Kulutus vähäistä
Tätä ainetta laitetaan 0,02 litraa kaikkien Guzzi-mallien perävaihteen, poislukien 1400-mallit, öljyn joukkoon. Voi laittaa myös vaihteistoöljynkin sekaan. Koska käyttömäärä on pieni niin tämmöinen parin desin purkki kestää vuosikymmeniä yhden Guzzin taloudessa. Aine sisältää molybdeenisulfidia joka estää hammasrattaiden mekaanisen kosketuksen. Uudemmissa C.A.R.C.-malleissa aluksi ei tarvinnut, tehtaan ohjeen mukaan, ainetta käyttää mutta takaisinkutsun yhteydessä kaikkiin myytyihin pyöriin vaihdettiin uudet perävaihteet ja samalla tuli ilmoitus Molykote A:n käytöstä näissäkin voimansiirroissa.

Viimeinen astia
Pikkupurkki maksoi tänään laakerikaupassa 13€. Oli liikkeen viimeinen purkki ja uutta ei kuulemma tule. Entinen Guzzin maahantuoja oli ostanut tukusta varaston loppuun näitä pikkupurkkeja. On mielenkiintoista nähdä miten nykyinen maahantuoja asian hoitaa ja myyvätkö he tätä vähittäin omatoimisille huoltajille. (Lisäys myöhemmin: eivät myy eivätkä laittaneet huollossa. Miten sitten lienee nykyisen maahantuojan, Otto Brandtin, huolloissa?)

Perät kestäviä
Usein kuulee väitteen että ei sinne perään mitää mököttiä tarvitse laittaa: perä on kestänyt tavallisilla öljyilla jo satatuhatta kilometriä eikä mitään vikaa ole ilmennyt. Tähän voisi esittää kysymyksen että kestääkö vielä toisen satatuhatta km?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti