lauantai 5. lokakuuta 2013

Hydraulinen voimalähde


Tehoa riittää
Verstaalle ilmestyi neljän kilowatin hydraulinen voimalähde. Moottori on merkiltään Marelli. Pumppu on säiliön sisällä öljytilassa joten sen ominaisuuksista ei ole tarkempaa tietoa mutta loogisesti ajatellen se on mitoitukseltaan varmaan samaa kaliiberia kuin käyttävä moottorikin. Eli varsin tehokas.

Moottorin tiedot.

Sähköinen ohjausventtiili ja painemittari hanoineen.

Venttiilin toimintakaavio.

Koko laite.

Liittymät
Mukana tuli verkkojohto 16 Ah ja kaksi hieman yli metrin mittaista paineletkua. Järjestelmässä on vuodatusventtiili sekä paineensäädin ettei tule särjetyksi laitteita.

Ohjauskytkin tarvitaan
Laite ei ole sinällään kovin valmis käyttöön. Tarvitaan ohjauslaite magneettiventtiilille sekä moottorille. Moottorinhan ei tarvitse käydä koko aikaa vaan vain silloin kun hydraulivoimaa tarvitaan. Sähkölaitteita siis tarvitaan oheen suojakytkimestä alkaen.

Monia sovelluksia
Käyttökohteina voisivat olla esimerkiksi prässi, putkimankeli, nostin ja kaikki muut laitteet johon hydraulivoimaa, edestakaista, pyörivää tai aksiaaliliikettä tarvitaan. Tulee olemaan monikäyttöinen laite. Vain pyörät alle ja pikaliittimet letkujen päihin...

Pesty ja ohjaus kunnossa
Hydrauliyksikkö on nyt pesty ja lähes valmis käyttöön.
Sähköasentaja laittoi hydrauliikka- ja moottorinohjauksen kuntoon. Vielä tarvitaan yksi liitin magneettiventtiiliin. Muutoin on valmis.

Ohjauspaneeli ja magneettiventtiilin kytkentä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti