tiistai 20. elokuuta 2013

Edullinen säätotietokone mp:n säätöön


Ei kaupallinen
Kaupallisena hankintana kyseinen miniläppäri maksanee jossain 150 - 200 euron tietämin mutta tämä yksilö sattui olemaan pikkuviallinen joten siitä ei tarvinnut suorittaa rahallista vastinetta. Kone on Acer-merkkinen ja sen käyttöjärjestelmä on Windows XP. Laitteessa on flash-muisti joka ei kärsi tärinästä vaikka sitä kuljettaisi mp:n sivulaukussa.

Säätökone.

Pieni on kätevämpää
Tämä kone siis koittaa korvata säätötehtävissä kalliimman ja isomman tietokoneen. Harmi ei siten ole niin iso kuin jos kallis sylimikro sattuisi vaikka palamaan, putoamaan tai kastumaan kuten joillekin koneilleni on vuosien mittaan käynyt. 

Lankahiiri
Tälläkin koneella on heikkoutensa: viileällä säällä ei touch-pad toimi kovin hyvin ennen kuin kone on lämmennyt eikä sittenkään kunnolla. Siihen auttaa erillinen hiiri.

Koesäätö
Tein koekäytön säätämällä hieman omaa pyörääni koska havaitsin että joillakin kierrosluku/kaasunasento-asetuksilla polttoainetta kului tarpeettoman runsaasti vaikka toki tehoa oli varsin mukavasti. Nyt siis mennään pienellä kulutuksella ja tingityllä kiihtyvyydellä. Kahta vastakkaista asiaa on vaikea saada samasta moottorista yhtä aikaa: huipputehoa ja taloudellisuutta. Kaasukahvan äkillinen kääntö ei enää riistä etupyörää irti tiestä. Yhyy...

Päivitys 09.02.2014
Aikaa on kulunut puolen vuotta ja on tullut tietoon että koneessa oleva XP-käyttöjärjestelmä on tullut tiensä päähän ylläpitonsa suhteen. En kuitenkaan ihan ensi hätään vaihda käyttöjärjestelmää eikä kyseinen kone ehkä jaksaisi uudempia pyörittäää.

Vain säätökone
Siksi otan vastaan XP:n viimeisimmät päivitykset ja suljen koneen nettiyhteyden. Saa jatkaa säätökoneena vielä pitkään koska uusimmat päivitykset moottorinohjusjärjestelmien muokkaukseen voin siirtää nettikoneeltani vaikka muistitikulla.

Vuonna 2020
Sama mylly on kulkenut kymmeniätuhansia kilometrejä eri pyörien taka- tai sivulaukuissa. Ei aina mutta silloin kun on ollut säätötarve tai minut on tilattu tapahtumiin tai kokoontumisiin joko esittelemään säätöjuttuja tai säätämään jonkun pyörää. Myös vianetsintää on tullut harjoitettua menestyksekkäästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti