sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tilavampi takalaukku


Leveämpi boxi
Arkikäyttöpyörään hankin tilavamman takalaukun. Entinen oli 42 litrainen mutta muuten hyvä. Uusi on kuusi litraa isompi. Ei kuullosta kommoiselta erolta mutta juju onkin siinä että uusi on matalampi kuin entinen ja siten siinä on tilaa sivusuuntaan huomattavasti enemmän. Kyytiin siis mahtuu isompia tai vähemmän laskostettuja tavaroita. Silti siihen mahtuu kaksi kypärää esimerkiksi kaupungilla pysähtymisen ajaksi. Ei lähde potat mopopoikien matkaan kuten muinoin kävi.

Edullinen
Tämä 48 litrainen pääläri maksoi 49 euroa eli on varsin paljon halvempi kuin yksikään tähänastinen takalaukku joka pyörissäni on ollut sivulaukuista puhumattakaan.

Hyllytetty takalaukku pohjalevyineen.

Hiilikuituteline
Kohta tämän pyörän hankkimisen jälkeen tein töistä ylimääräiseksi jääneistä hiilikuitupalkeista leikkaamalla ja liimaamalla kevyen mutta tukevan telineen. Tehtaan alkuperäisversio olisi maksanut melkoisesti rahaa. Ulkonäöllisesti silti melko samanlaiset.

 Teräslevy.

Kerrosrakenne
Telineen päälle muotoilin hieman ja asensin uudelleen edellisen laukun teräksisen pohjalevyn ja vasta sen päälle edellistä suuremman ja tukevamman muovisen "telakan".


 Laukun lukitusura telakassa.

Hieman hankala kiinnitys
Tuin muovisen telakointiosan teräslevyn päälle varsin tukevasti viidestä pisteestä. Kuvassa näkyvään aukkoon tulee laukussa oleva huullos. Laukku lukittuu telakointilevyyn pikaruuvilla takalaukun pohjasta. Sitä voisin harkita muuttavani toimimaan ulkokautta että täyden laukun sisältöä ei tarvitse purkaa että saisi irroitettua laukun mukaan vaikka hotellin sviittiin.

 Kypärät laukussa.

 Kokonaisuus.

 Laukku telakassa.

Käy selkänojasta
Laukun muotoilu on matkustajan kannalta parempi kuin edellisessä. Melko tasainen pinta kaartuu hieman alaselän muotojen mukaan.

Sama etuviistosta.

Vaihtoehto
Voin halutessani vaihtaa varsin nopeasti vanhemman laukun paikalleen jos sattuu jotain vaurioita tälle uudelle.

Samainen laukku
Jatkoi tehtävissään vielä seuraavassakin pyörässäni. Sen jälkeen laitoin Shad-merkkisen laukun joka on säädettävä kooltaan. Silti varsin tilava ja hyvin muotoiltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti