keskiviikko 8. elokuuta 2012

Puikkohitsi


Puikolla saumaa
Tallille tupsahti tänään yksi hitsauslaite lisää. Kyseessä invertoivalla hitsausvirtalähteellä tasavirtaa toimittava laite. Nimike invertteri on hieman harhaan johtava koska tosiasiassa vaihtovirtaa muutetaan laitteessa tasajännitteeksi. Toimii 230V verkossa.

Peruskäyttöön
Joka tapauksessa tällä laitteella voi hitsata eri teräslaatuja ja alumiinia ns puikkohitsauksena jossa hitsisulaa ja syntynyttä saumaa suojaa jäähtymisen ajan puikosta lisäaineen mukana tuleva kuona.

Olkalaukun kokoa
Laite ei ole kovin iso eikä paina kuin saman verran kuin sixpack olutta. Mittasuhdetta kuvassa antaa vakiokokoinen Mora-puukko.

 Hitsausvirtalähde ja kaapelit.

Ei järeisiin töihin
Hitsausvirran maksimi on 80 amppeeria jolloin 2,5 mm:n puikko vielä palaa ja sitä ohuemmat varmasti.

Säästetty kuparissa
Tässäkin laitteessa, kuten saman valmistajan lankakoneessakin, ovat hitsauskaapelit kovin ohuet. Vastaavasti myös lyhyet. Tulee jälleen kaapelikauppaan asiaa hankkimaan tuplasti vahvemmat ja pidemmät kuparikaapelit. Laitteeseen on myös kantohihna eli sitä voi pitää kuten olkalaukkua työskentelyn aikana.

Tehon säätö ja kaapeliliittimet.

Kohta hitsaan
Lisää tietoa tästäkin vehkeestä kunhan pääsen sillä liimaamaan mustaa rautaa enemmältikin.

Lisäys 09.01.1014
Tämä laite siirtyi seuraavalle omistajalleen. Teho ei vain riittänyt siihen hommaan johon sitä hankinnan jälkeen yritin käyttää. Mutta pikkuhommiin toimiva laite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti