perjantai 2. joulukuuta 2011

Suunnittelu- surffaus- ja säätökalusto

Kun tekee ajonaikaista säätöä niin tärinästä ja muistakin olosuhteista johtuen ei tavalliset pyörivällä kovalevyllä varustetut tietokoneet pysy käynnissä vaan niiden suojamekanismit pysäyttävät laitteen. Pari läppäriä olen tuhonnut huonoilla olosuhteilla.

Tämä nykyinen läppäri, jolla nytkin kirjoitan, on ylittänyt odotukset. Merkki on Asus ja malli EeePC 900. Tässä on flash-muisti joka ei ole millänsäkään pikku tärinöistä. Sitä varten projektipyörässä on teline sarvien välissä josta voi visuaalisesti ajon aikana seurata tapahtumia moottorissa MegaSquirt TunerStudio- ohjelmalla. Myös ajonaikainen on-line-säätö on mahdollista.

Hankintahinta ei ollut suurensuuri: 200€ koko laitteiston osalta lisävarusteineen. Käyttöjärjestelmä on Ubuntu.

Internettiä varten on kalustona Huawein WiFi-vastaanotin-lähetin. Toimii 3G-verkossa. Kuukausimaksu liittymässä 9,90€.

Miniläppäri Asus EeePC ja Huawei Wi-Fi -asema.

Kuten näkyy, vaikka tekniikka pelaa, ovat kuoret jo särkyneet. Hätäpäissään on reissulla korjattu enokunnanmutterilla ja satunnaisilla ruuveilla. Ulkonäkö kärsii eikä valkoinen värikään edesauta siisteyttä.

Pyörässä on tietokonetta varten autolaturi ja ruiskun ohjelmointia varten usb/sarjaporttisovitin. Varalta kaksi kappaletta. 

Aurinkoisella säällä on näyttö varsin huonosti erottuva mutta pilvisellä säällä ei ole muuta ongelmaa kuin että silloin usein sataa.

Lisäksi on pari muuta, kalliimpaa, tietokonetta joissa on myös tarvittavat ohjelmat ja ne toimivat myös back-uppina jos sattuu jotain hämminkiä.
Niissä käyttöjärjestelmä Windows XP.

Kevään 2012  aikana kalusto on saanut uuden jäsenen: Nokia N9 älypuhelimen joka on syrjäyttänyt Huawein. Huawei jäi varalle. Myyn sen jos joku suostuu siitä muutaman kympin maksamaan.

Seitsemän vuotta myöhemmin:
Huawei toimittaa edelleenkin WiFi-jakelua taloudessa 3G:n voimin. Myös kesämökillä Etelä-Savossa. Elokuvia sen kautta on katseltu sadepäivinä mökkeillessä. Akkunsa on jo menehtynyt. Käyttökalusto on muutoin uusiutunut. Nyt käyttöläppärinä vuodelta 2008 peräisin oleva HP-vanhus. Mutta kun toimii eikä takkuille niin saa olla. Käyttöjärjestelmänä oli W7 joka oli aika väsähtänyt tässä laitteessa. Laitoin tilalle Ubuntun. Selaimena Firefox. Toimii nopeaan ja kaikki pelaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti